Smart Industry

'Rotterdam brengt Smart Industry in praktijk'
Publicatiedatum: 01 september 2015

Slimme manieren bedenken om efficiënter, goedkoper en duurzamer te werken. Dat is waar Smart Industry om draait. Wat hebben Rotterdamse maakbedrijven nodig om hun succes rate voor groei met Smart Industry te vergroten?

Toon:

De wereldwijde veranderingen op economisch en technologisch gebied gaan snel. Om hier optimaal op in te kunnen spelen werkt de metropoolregio Rotterdam-Den Haag aan een Roadmap Next Economy. Een plan die beschrijft welke investeringen er gedaan moeten worden om in te kunnen blijven spelen op de nieuwste ontwikkelingen. Smart Industry is daarbij erg belangrijk. Door te blijven vernieuwen en innoveren zijn deze maakbedrijven klaar voor de toekomst. 

De ontwikkeling van Smart Industry wordt gedreven door verregaande digitalisering en vernetwerking van producten, machines en mensen. Denk aan de zelfdenkende thermostaat en de slimme auto, maar ook aan nieuwe zorgconcepten voor ouderen. Voor bedrijven openen zich nieuwe wegen voor samenwerken, produceren en geld verdienen. Producten, machines en robots die digitaal met elkaar praten, zelfsturende fabrieken dichtbij de eindklant, voor iedere klant een product ‘op maat’, nieuwe verdienmodellen met informatie uit de cloud, radicale veranderingen in het proces van ontwerpen, fabriceren en distribueren. Deze wereldwijde industriële (digitale) revolutie biedt veel kansen voor alle bedrijven in alle sectoren, maar natuurlijk ook bedreigingen.

Wat hebben Rotterdamse maakbedrijven nodig om hun success rate voor groei met Smart Industry te vergroten?

Met dit onderzoek gaan wij inzichtelijk maken wat maakbedrijven nodig hebben om hun innovatie succes rate te vergroten en zo de economische Rotterdamse economie versterkt. Door Rotterdamse maakbedrijven en de 16 ambassadeurs van Smart Industry te interviewen wordt achterhaald wat zij nodig hebben. Het perspectief van de bedrijven en de rol van de gemeente komen hierin aan bod. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de Rotterdamse Kamer van Koophandel, branchevereniging FME en Gemeente Rotterdam.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.