Menu English

Soft controls

In control met soft controls
Publicatiedatum: 01 september 2014

Soft controls zijn nodig als aanvullende beheersmaatregelen om meer ‘control’ te krijgen op het gedrag van mensen in organisaties. Ook binnen het mkb wordt het belang gezien maar ontbreekt het nog aan kennis en middelen.

Toon:

Soft Control Scan en Adviestool Soft Controls voor de mkb-accountant gelanceerd op NBA website
Het Kenniscentrum Business Innovation heeft in opdracht van NEMACC - het kenniscentrum van de NBA en de Erasmus Universiteit Rotterdam – een adviestool ontwikkeld die de mkb-accountant kan gebruiken om haar klanten te adviseren over soft controls. Het onderzoek is uitgevoerd samen met NEMACC en Kriton - een organisatieadviesbureau dat gericht is op de prestatieverbetering van accountantskantoren. Met de adviestool kan de mkb-accountant de mkb-ondernemer inzicht geven in de wenselijkheid, de toepassing en de verbeterde werking van soft controls. Het gaat om een handzame brochure met daarin Quick Scan vragen, themakaarten en een stappenplan die de mkb-accountant ondersteunen in zijn/haar advies aan de mkb-ondernemer. Het verkregen inzicht helpt bij het realiseren van doelen en het verbeteren van bedrijfsprestaties van de mkb-onderneming. De brochure gaat vergezeld van een rapport, met daarin achtergrondinformatie en een nadere toelichting bij de tools. Verder kan de mkb-accountant voor zijn/haar adviespraktijk gebruik maken van de in het eerdere onderzoek ontwikkelde Soft Control Scan. De klankbordgroep van accountants en het bestuur van NEMACC zijn enthousiast over het rapport en de brochure.

Verbeterde Soft Control Toolkit en Website
In 2020 is de Soft Control Toolkit op de website van het Kenniscentrum verder ontwikkeld. De Soft Control Toolkit is nu inhoudelijk flink verbeterd door aanvullend literatuuronderzoek en input uit inspirerende bijeenkomsten met een speciaal hiervoor opgerichte klankbordgroep en expertgroep. Bovendien heeft de Soft Control Toolkit een aantrekkelijke grafische vormgeving gekregen en zijn er handige koppelingen tussen de Soft Control Scan en de Toolkit gemaakt.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen