Menu Zoeken English

Kloof tussen data en werkelijkheid centraal op Rotterdam Internet of Things 2021

31 maart 2021

De 2021-editie van Rotterdam Internet of Things vindt dit jaar online plaats en gaat over de kloof tussen werkelijkheid en het beeld dat data daarvan schetsen: Truth or Data? In actuele discussies over de rol en invloed van algoritmen en kunstmatige intelligentie gaat het hier vaak over. Onder meer de impact op burgers en consumenten is momenteel een hot topic.

Van 6 tot en met 9 april biedt Kenniscentrum Creating 010 voor de 9e keer namens Hogeschool Rotterdam een rijk programma van lezingen, rondetafelgesprekken, workshops en projectpresentaties. Ze worden gestreamd vanuit  de loft van RDM Innovation Dock in Rotterdam. Net als voorgaande jaren is het programma gericht op ondernemers, beleidsmakers, experts, onderzoekers, docenten en studenten. Een viertal deelthema’s komt aan bod op evenzovele dagen: ethiek (dinsdag 6 april), data en de werkelijkheid (woensdag 7 april), innoveren met AI en data (donderdag 8 april) en ontwerpen voor de datasamenleving (vrijdag 9 april).

In de middag van donderdag 8 april wordt in een speciale sessie ingegaan op de rol van het HBO in het AI innovatie ecosysteem. Flankerend aan het seminarprogramma wordt op vrijdag 9 april, in samenwerking met ThingsCon, een masterclass aangeboden over Responsible Design for Networked Objects. De hackathon, waarin het de uitdaging is om de integriteit van data te versterken (Truth of Data), loopt van 6 tot en met 9 april. Korte impressies van de voortgang van de teams in de hackathon worden iedere dag rond het middaguur gestreamd. In de namiddag van de laatste dag vindt de online prijsuitreiking plaats.

Bijdragen komen dit jaar onder andere van Kees Dorst (University of Technology, Sidney), Jurrien Hamer (Rathenau Instituut), Miriam Rasch (auteur van ‘Frictie in Tijd van Dadaïsme‘ en WdKA), Rutger Verhoeven (Smart Octo), Lija Groenewoud van Vliet (Creatief Directeur In4art), Zakia Guernina (Lid CvB Hogeschool Rotterdam), Kees Verhoeven (Tweede Kamerlid D’66), Mark Vermeer (directeur Innovatie, Informatievoorziening, Facilitair & Onderzoek, Gemeente Rotterdam), René van der Veer (Bioto Connected Farming), Hermineke van Bockxmeer (Directeur Stadsontwikkeling, Gemeente Rotterdam), Liesbet van Zoonen (professor Sociologie, Erasmus University Rotterdam) en Roland van der Heijden (Programmamanager Digitale Stad, Rotterdam). De inbreng van kennis en expertise vanuit Hogeschool Rotterdam is dit jaar groter dan ooit, met onder meer lezingen van de lectoren Sunil Choenni (lector Future ICT), Anny Yang (Lector Digital Business) en Maaike Harbers (lector Artificial Intelligence & Society). Tal van andere lectoren en onderzoekers treden op in rondetafelgesprekken, workshops en projectpresentaties.

Voor het programma en aanmelden klik hier.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen