Menu Zoeken English

Susan Hupkens MSc

Promovenda

Susan Hupkens is haar loopbaan begonnen als verpleegkundige. Zij heeft jarenlange ervaring in het zorgonderwijs. In 2009 is zij afgestudeerd als gezondheidswetenschapper (public health). Sinds haar afstuderen heeft ze meegewerkt aan diverse projecten van Kenniscentrum Zorginnovatie op het gebied van participatie, ouderenzorg, kwaliteit van leven en werk. Momenteel studeert zij aan de Graduate School van de Universiteit voor Humanistiek in verband met haar promotieonderzoek.

Susan heeft de afgelopen jaren gewerkt aan meerdere onderzoeken van het kenniscentrum. Een rode draad in al haar projecten is de kwaliteit van leven van ouderen en de relatie van ouderen met hun netwerk en met zorgmedewerkers.

Susan combineert de functie van onderzoeker op het kenniscentrum met die van hogeschooldocent bij de opleiding hbo-Verpleegkunde. Bij deze opleiding is zij vooral betrokken bij curriculumvernieuwing en begeleiding van studenten met het schrijven van hun scriptie.

Huidige werkzaamheden

Momenteel werkt Susan aan het project Betekenisvol Leven in de Buurt. Dit project is tevens haar promotieonderzoek. In het onderzoek staat zingeving van thuiswonende ouderen, en de manier waarop zorgverleners daarbij kunnen aansluiten, centraal. Zorgmedewerkers worden gecoacht door geestelijk verzorgers om meer sensitief en vaardig te worden op dit gebied. Het onderzoek is evaluatief van karakter en wordt uitgevoerd op basis van de 'ervaren baat benadering'.

Project(en)

Van Susan Hupkens MSc

Publicatie(s)

Van Susan Hupkens MSc

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen