Menu Zoeken English

Jos Kox MCommH

Promovendus SPRiNG

Jos Kox werd opgeleid tot A-, B- en Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. Daarnaast heeft Jos de opleiding Community Health Officer afgerond aan Hogeschool Leiden. Hij werkte enkele jaren voor het Nederlandse en Internationale Rode Kruis in oorlogs- en conflictgebieden. In 2001 heeft hij zijn Master of Community Health behaald aan de University of Liverpool. Hij werkt sinds 2003 als docent bij de opleiding hbo-Verpleegkunde aan Hogeschool Rotterdam.

SPRiNG sterk gestart in de zorg

Tevens doet Jos promotieonderzoek onder de titel ‘SPRiNG sterk gestart voor de zorg’ bij het SPRiNG project. Het promotieonderzoek richt zich op het meten en monitoren van de belangrijkste determinanten van uitval door fysieke arbeidsbelasting van studenten hbo-Verpleegkunde tijdens hun stage / opleiding en als beginnend verpleegkundige in het eerste jaar van hun loopbaan, zodat er gericht preventieve interventies ingezet kunnen worden en de nadruk vanuit de opleiding wordt gelegd op een gezonde werkstijl, in plaats van het later afleren van ongezond werkgedrag. Tevens wordt onderzocht wat de effecten van deze interventies zijn.

De centrale onderzoeksvraag van het promotieonderzoek is: Hoe kunnen we een wetenschappelijk en praktisch onderbouwd instrumentarium ontwikkelen voor het signaleren van risicofactoren, (eerste tekenen van) gezondheidsproblemen, productiviteitsverlies en uitval bij stagiaires en beginnende verpleegkundigen? En wat is de effectiviteit van haalbare interventies bij deze determinanten?

Project(en)

Van Jos Kox MCommH

Publicatie(s)

Van Jos Kox MCommH

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen