Ga direct naar de content

Monique Bussmann MSc

Promovenda Meerstemmigheid in loopbaanverhalen

Monique is verpleegkundige en verplegingswetenschapper en begon haar loopbaan als docent aan een hbo-V. Ze was manager van een sociaal-agogische opleiding en werkte vervolgens een jaar of tien als zelfstandig project- en interimmanager in de sectoren zorg, welzijn en het hoger en middelbaar gezondheidszorgonderwijs. Tegenwoordig is Monique onderzoeker bij Kenniscentrum Zorginnovatie binnen de onderzoekslijn Samenhang in Zorg en student aan de Graduate School van de Universiteit voor Humanistiek.

Promotieonderzoek

Meerstemmigheid in de loopbaanverhalen van zorgmedewerkers in de ouderenzorg en de weerklank ervan in de organisatie: een bijdrage aan een het personeels- en arbeidsmarktbeleid in de ouderenzorg.

Monique doet kwalitatief en narratief actie-onderzoek bij ouderenzorgorganisatie Laurens. Zorgmedewerkers vertellen verhalen over hoe hun levensloop en loopbaan met elkaar samenhangen. Vanwege de focus op deze samenhang worden de verhalen van de zorgmedewerkers in dit onderzoek ‘meerstemmige verhalen’ genoemd. Vervolgens onderzoekt de promovenda of HRM medewerkers door te luisteren naar de verhalen van de zorgmedewerkers op nieuwe ideeën komen voor het personeels- en arbeidsmarktbeleid. De reactie van de HRM medewerkers op de meerstemmige verhalen van de zorgmedewerkers wordt in het onderzoek ‘resonans’ genoemd. Ten slotte wordt onderzocht of muzikale werkvormen een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan organisatieontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek.

Co-promotor: Dr. C. Kuiper

Minors

Betrokken bij de volgende minors
  • Minor+ Zorg Slimmer Beter

    De gezondheidszorg is een interessant en complex werk- en toepassingsgebied voor veel verschillende professionals en bedrijven. Allereerst wordt aan de zorgprofessionals en de zorgorganisaties zelf gedacht.

  • Minor+ Resilient Rotterdam

    Hoe kunnen studenten meewerken aan het vinden van oplossingen voor lastige vraagstukken waar Rotterdam mee worstelt, variërend van sociale ongelijkheid, wateroverlast, woonproblematiek, fileproblemen, werkloosheid, cyberhacken tot het verminderen van fijnstof in de stad?

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.