Ga direct naar de content

Drs. Marlies Wagener

Promovenda Arbeidsparticipatie met hiv

Marlies Wagener is in 1999 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Brabant in Breda. Vervolgens heeft zij gezondheidswetenschappen, afstudeerrichting Arbeid en Gezondheid, gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht.

Deze studie heeft ze met een afstudeeronderzoek bij ZonMW, over arbocuratieve samenwerking, in 2002 afgesloten. Vervolgens heeft ze 2,5 jaar bij STOEL, een adviesbureau in Zorg en Welzijn, als adviseur gewerkt. Daarna heeft ze 3 jaar als adviseur bij KLM Health Services gewerkt waarna de overstap naar EMcare, een arbeidspolikliniek volgde. Sinds 2011 werkt Marlies als docent/onderzoeker bij Kenniscentrum Zorginnovatie en de opleiding fysiotherapie. Binnen haar aanstelling houdt ze zich enerzijds bezig met minoronderwijs en afstudeerbegeleiding en anderzijds met haar promotieonderzoek dat zich richt op hiv en Arbeid.

Benieuwd hoe Marlies haar promotietraject ervaart? Lees hier haar interview.

Minors

Betrokken bij de volgende minors
  • Arbeid en Gezondheid

    Deelnemers ontwikkelen een visie op het adviseren over arbeidsgerelateerde onderwerpen op het niveau van de werknemer, de leidinggevende of de organisatie.

  • Wetenschap en gezondheidszorg

    Evidence-based practice (EBP) is een belangrijk uitgangspunt van het handelen in de gezondheidszorg. Door het opzetten en uitvoeren van toegepast onderzoek ontstaat er steeds meer ‘bewijs’. Dit ondersteunt de beroepsbeoefenaar in het uitvoeren van zijn of haar werkzaamheden. Deze verdiepende minor is een uitstekende voorbereiding op een masterstudie in de zorg aan een universiteit of hogeschool.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.