Ga direct naar de content

Mariëlle Peeters, MSc

Onderzoeker

Mariëlle Peeters is gezondheidswetenschapper. Ze studeerde van 2009 t/m 2012 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft vervolgens in juli 2014 haar master Healthcare Policy, Innovation and Management aan de Universiteit Maastricht afgerond. Na haar afstuderen is Mariëlle direct aan de slag gegaan als onderzoeker bij Kenniscentrum Zorginnovatie, waar ze tijdens haar master ook al werkte als onderzoeksassistent.

Mariëlle is werkzaam voor het lectoraat Zelfmanagement en Participatie. Ze is betrokken bij de projecten SPIL en NURSE-CC, die zich beide richten op de zorg voor mensen met chronische aandoeningen.

SPIL

Binnen SPIL houdt Mariëlle zich bezig met het evalueren van de kwaliteit van zorg op transitiepoli’s. Dit is een interventie die gericht is op het verbeteren van de overstap van jongeren met een chronische aandoening naar de volwassenenzorg. Zij is hier betrokken bij alle fasen van het onderzoek (opzet, dataverzameling, data-analyse en rapportage).

NURSE-CC

Binnen NURSE-CC houdt Mariëlle zich bezig met het vergroten van de effectiviteit van zelfmanagementondersteuning door verpleegkundigen. Daarbij richt ze zich specifiek op het opzetten en uitvoeren van een evaluatiestudie naar een gesprekshulpmiddel voor zelfmanagement tijdens verpleegkundige consulten binnen de oncologie proeftuinen in het Erasmus MC (Radiotherapie en Hematologie). Ook is zij bezig met het in kaart brengen van de behoeften aan en ervaringen met zelfmanagementondersteuning van patiënten met hoofd-halskanker. Mariëlle is werkzaam voor NURSE-CC namens het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg (iBMG).

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.