Ga direct naar de content

Maaike Kerman MA

Onderzoeker

Maaike Kerman is sinds 2006 in verschillende (onderwijs)functies verbonden aan Hogeschool Rotterdam. Sinds 2012 is zij werkzaam bij de minor Kunst- en Cultuurmanagement van de opleiding Leisure Management van de Willem de Kooning Academie. Tegenwoordig combineert zij dit met een onderzoeksfunctie bij Kenniscentrum Zorginnovatie.

Maaike kan bij het kenniscentrum haar kennis en ervaring inzetten bij het realiseren van een cross-over tussen de creatieve- en zorgsector. Op dit moment werkt ze binnen de onderzoekslijn Samenhang in Zorg aan het project Everybody on Board II, dat kwalitatieve verbetering van de gezondheidszorg door creatieve innovatie tot doel heeft. Hierin wordt de innovatiekracht van creatieve professionals (designers, kunstenaars en technologische organisaties) en zorgpartijen gebundeld. Ook participeren hierin studenten, docenten en lectoren vanuit verschillende instituten, en de kenniscentra Creating010 en Zorginnovatie.
 
In 2013 behaalde Maaike haar MA Kunst en Cultuurwetenschappen. Ze studeerde af op een onderzoek naar grenzen aan erkenning in de kunstsector. De hier opgedane kennis past zij zowel binnen haar docentschap en onderzoeksfunctie maar ook buiten de hogeschool toe, als eigenaar van een gecureerd platform voor kunst en muziek.

Publicatie(s)

Van Maaike Kerman MA

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.