Menu Zoeken English

Dr. Lennard Voogt

Hoofddocent Fysiotherapie

Lennard Voogt coördineert, samen met lectoren binnen de onderzoekslijn Evidence-Based Care van Kenniscentrum Zorginnovatie, projecten die in samenwerking met de opleiding Fysiotherapie worden opgezet.

Achtergrond

Lennard is opgeleid als fysiotherapeut en manueel therapeut. Zijn wetenschappelijke opleiding volgde hij aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 2009 promoveerde hij aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht op het proefschrift ‘De ervaringswereld van patiënten met chronische pijn: een empirisch-fenomenologisch onderzoek’. Daarnaast volgde hij een bachelor Filosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. 

De jaren daarna deed hij ruime praktijkervaring op in verschillende eerste-, tweede- en derdelijnsinstellingen voor fysiotherapie. Tevens zat hij in het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie en momenteel is hij lid van de wetenschappelijke commissie van deze vereniging.

Kenniscentrum Zorginnovatie

Op dit moment is Lennard als hoofddocent verbonden aan de opleiding Fysiotherapie en is hij werkzaam als senior-onderzoeker aan het lectoraat Bewegen naar Gezondheid. Binnen dit lectoraat is hij verantwoordelijk voor de onderzoeksagenda van de opleiding Fysiotherapie en leidt hij tevens de onderzoekslijn ‘Chronisch musculoskeletale pijn’. Deze onderzoekslijn richt zich op het vertalen van inzichten uit de pijnneurowetenschappen naar de alledaagse praktijk. Op deze manier wordt beoogd om door middel van diagnostische en therapeutische innovaties de hulp aan mensen met pijn te verbeteren. Binnen deze onderzoekslijn werken momenteel zeven promovendi aan hun proefschrift. Naast het begeleiden van promovendi initieert Lennard onderzoek in samenspraak met bachelor- en masterstudenten van verschillende opleidingen. Tevens geeft hij inhoudelijk sturing aan de minor ‘Pain basics for health professionals’.

Wetenschappelijk onderzoek

Sinds het afronden van zijn promotieonderzoek, waarin de betekenis van pijn voor patiënten nauwkeurig wordt beschreven en geanalyseerd, werkt Lennard aan wetenschappelijk onderzoek om de kennis over pijn te vergroten en deze kennis te verbinden met innovaties in de praktijk van de fysiotherapeutische hulpverlener. Sinds 2014 is hij verbonden aan de internationale onderzoeksgroep ‘Pain in Motion’.

Publicatie(s)

Van Dr. Lennard Voogt

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.