Dr. Lennard Voogt

Hoofddocent Fysiotherapie

Lennard Voogt coördineert, samen met lectoren binnen de onderzoekslijn Evidence-Based Care van Kenniscentrum Zorginnovatie, projecten die in samenwerking met de opleiding Fysiotherapie worden opgezet.

Achtergrond

Als fysiotherapeut werkte Lennard de afgelopen twintig jaar in verschillende eerste-, tweede-, en derdelijns gezondheidszorginstellingen. Rode draad in het werk als fysiotherapeut was de hulp aan mensen met chronische pijnklachten. De impact van deze pijn op het leven van deze cliënten en de beperkte effectiviteit van bestaande behandelmogelijkheden motiveerde hem om onderzoek binnen dit domein te doen. Lennard Voogt promoveerde in 2009 aan de Universiteit voor Humanistiek op het proefschrift ‘De ervaringswereld van patiënten met chronische pijn: een empirisch-fenomenologisch onderzoek’.

Kenniscentrum Zorginnovatie

Momenteel coördineert Lennard, samen met lectoren binnen de onderzoekslijn Evidence-Based Care van Kenniscentrum Zorginnovatie, projecten die in samenwerking met de opleiding Fysiotherapie worden opgezet. Dit onderzoek richt zich op het diagnosticeren, behandelen en begeleiden van mensen met (chronische) musculoskeletale pijnklachten vanuit een modern neurowetenschappelijk perspectief. Dit onderzoek vindt plaats binnen de onderzoeksagenda Bewegen en Gezondheid.

Brussel

Lennard is tevens als onderzoeker verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel en aan de Internationale onderzoeksgroep op het gebied van chronische pijn – ‘Pain in Motion’. Momenteel is hij promotor van twee PhD-projecten en co-promotor van drie PhD-projecten.

Publicatie(s)

Van Dr. Lennard Voogt

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.