Ga direct naar de content

Dr. Ir. Bart de Jong

Hoofddocent Gezondheidszorgtechnologie

Bart de Jong is natuurkundige en sinds 1987 docent bij Hogeschool Rotterdam. Sinds 2003 is Bart vooral actief op het snijvlak van zorg en techniek bij de opleiding Gezondheidszorg Technologie.

Als hoofddocent is het zijn taak verbinding te leggen tussen Kenniscentrum Zorginnovatie en de opleiding Gezondheidszorg Technologie van Hogeschool Rotterdam. Ook is De Jong vanuit het kenniscentrum verantwoordelijk voor het versterken van de samenwerking tussen opleidingen van Hogeschool Rotterdam. Dit doet hij door bijvoorbeeld multidisciplinaire projecten bij diverse minoren te coördineren. Daarnaast is hij betrokken bij verschillende PMG-projecten (Projectmatig en Multidisciplinair werken aan Grootstedelijke Vraagstukken). Alles in het kader van de driehoek 'onderzoek, onderwijs en praktijk'.

Bart de Jong is betrokken bij de onderzoekslijn Zorginnovatie met Technologie. Hier werken hoofddocenten samen om overal - zowel in het onderwijs als bij andere onderzoekslijnen van Kenniscentrum Zorginnovatie - techniek en zorg te verbinden.

Minors

Betrokken bij de volgende minors
  • Zorgtechnologie

    Er is een revolutie gaande in producten voor de zorg. Komende decennia is er – voor de gehele wereld - de gigantische uitdaging om de exploderende vraag naar zorg op te lossen. Technologie zal daarin cruciaal zijn. Centraal in de minor staat een ontwerpgericht onderzoek dat een probleem oplost met technologie.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.