Ga direct naar de content

Rosa Rodrigues

Promovenda Van basis- naar het voortgezet onderwijs

Rosa Rodrigues doet een promotieonderzoek naar het voorbereidingsproces in groep 8 op de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs: het advies- en keuzeproces in groep 8. De perspectieven van leerlingen, ouders en leerkrachten staan centraal in het onderzoek.

Rosa Rodrigues studeerde onderwijspedagogiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze heeft gewerkt in het basisonderwijs en is vanaf 2003 verbonden aan de pabo van Hogeschool Rotterdam als hogeschooldocent onderwijskunde.

Van 2008 tot 2014 was zij docent en onderzoeksbegeleider op de masteropleiding Pedagogiek. Vanaf 2008 staat zij geregistreerd als lerarenopleider in het beroepregister voor lerarenopleiders bij de Vereniging Lerarenopleiders Nederland (VELON). Haar interesse en kundigheid liggen vooral bij de grotestadsproblematiek, op zowel nationaal als internationaal niveau.

In 2012 is zij voorzitter geworden van de werkgroep Urban Education van het European Teacher Education Network (ETEN). Rosa publiceerde in diverse pedagogische tijdschriften over de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. 

Promotieonderzoek

Het promotieonderzoek heeft als onderzoeksvraag: "Welke betekenissen zijn aan het werk in het communicatie- en interactieproces tussen leerlingen en ouders enerzijds en leerkrachten anderzijds in groep 8 van de basisschool met betrekking tot het keuzeproces, in het bijzonder van kinderen met zwakke sociaaleconomische en sociaal- culturele achtergronden?".

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.