Menu Zoeken English

Claudia Gomes

Beleidsonderzoeker

Claudia voert tweejaarlijks het 100 dagen HR onderzoek uit; een onderzoek in samenwerking met de G5-hogescholen met als doel het in kaart brengen van factoren die leiden tot studiesucces in het eerste jaar. Daarnaast is zij betrokken bij het programma Binding en lid van de Denktank Studiesucces.

Sense of Belonging
Binnen Kenniscentrum Talentontwikkeling doet zij onder de vlag van lectoraat Studiesucces onderzoek naar de Sense of Belonging van eerstejaars studenten. Sense of Belonging is de mate waarin je verbondenheid voelt met je studieomgeving en succesvol bent geïntegreerd in je opleiding. Een hoge mate van Sense of Belonging bij de student verhoogt de commitment naar de opleiding toe en vergroot het studiesucces van de student. Met dit onderzoek zal zij antwoord geven op de vraag óf en in hoeverre die relatie bestaat voor eerstejaars studenten van Hogeschool Rotterdam.

Trainer persoonlijke effectiviteit
Claudia combineert haar werkzaamheden als onderzoeker met die van trainer persoonlijke effectiviteit. Zo traint zij peercoaches en geeft zij keuzevakken aan studenten van de hogeschool op het gebied van faalangstreductietraining, assertiviteitstraining en motivatietraining.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen