Ga direct naar de content

Lectoraat Inclusieve Arbeid, Kwetsbare Burgers

van dr. Paul van der Aa

Paul van der Aa richt zich op de vraag hoe sociale en educatieve professionals burgers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt zo effectief mogelijk kunnen ondersteunen. Daarbij gaat het om het ontwikkelen van een duurzaam perspectief op deelname aan betaalde en onbetaalde arbeid. De zich ontwikkelende kennis over dit thema kan sterker verankerd worden in de sociale en educatieve opleidingen van Hogeschool Rotterdam en binnen de organisaties waar professionals op dit terrein werkzaam zijn.

Onderzoekslijn

Het onderzoeksprogramma van Van der Aa is ingebed in beide onderzoekslijnen Inclusie en Optimalisering Leerprocessen van Kenniscentrum Talentontwikkeling.

Samenwerking

Er is intensieve samenwerking met relevante partijen en belanghebbenden in de regio zoals werkgevers, vrijwilligersorganisaties, vakbonden, cliƫntenorganisatie, gemeenten, onderwijsinstellingen, welzijnsinstellingen en re-integratiebedrijven.