Menu Zoeken English

Martine van der Pluijm

Promovenda Laaggeletterdheid: Thuis in taal

Martine van der Pluijm is pedagoog, gespecialiseerd in opvoedingstheorie en beleid. En werkzaam als docent en onderzoeker bij Hogeschool Rotterdam.

Van der Pluijm werkt vanaf 2006 als zelfstandig projectleider, trainer en ontwikkelaar voor scholen, gemeenten en kinderopvangorganisaties. Haar belangstelling gaat in het bijzonder uit naar het probleem laaggeletterdheid in Rotterdam en de manier waarop we dit probleem vanuit de opvoed- en onderwijssituatie kunnen voorkomen en bestrijden.

Vanaf 2011 is Martine werkzaam bij Hogeschool Rotterdam. Zij is docent bij de opleiding Pedagogiek waar zij onder meer een introductie verzorgt voor studenten op het thema laaggeletterdheid en de rol van opvoeding en onderwijs. Zij is verbonden aan Kenniscentrum Talentontwikkeling, waar zij onderzoek verricht. Voor Expertisecentrum Maattschappelijke Innovatie (EMI) is zij programmamedewerker Ouderbetrokkenheid, laaggeletterdheid. Daarnaast is Martine voorzitter van Stichting Wereld-leren die zich inzet voor het versterken van opvoedsituaties in Rotterdam.  

Promotieonderzoek

Martine doet een promotieonderzoek naar laaggeletterdheid onder Rotterdamse ouders en de samenwerking tussen ouders en leerkrachten.

Project(en)

Van Martine van der Pluijm

Publicatie(s)

Van Martine van der Pluijm

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen