Menu English

Dr. Loïs Schenk

Onderzoeker

Loïs Schenk is als onderzoeker betrokken bij verschillende onderzoeken binnen Kenniscentrum Talentontwikkeling. Ze doet onder andere onderzoek naar gelijke kansen voor kinderen en jongeren.

Loïs Schenk richt zich samen met Patrick Sins, Lector Leren op de optimalisatie en evaluatie van Mentoren op Zuid. Voor het lectoraat Kinderarmoede werkt Loïs aan een handreiking rond geldzorgen in het mbo en doet ze onderzoek naar geldzorgen onder studenten.  

Loïs Schenk studeerde Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht met een masterspecialisatie Jeugdstudies. Na haar opleiding werkte ze drie jaar als docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en deed hier vervolgens ook haar promotieonderzoek. Na haar promotieonderzoek werkte Loïs als postdoctoraal onderzoeker waarbij ze onderzocht hoe mentorprogramma’s schoolsucces kunnen bevorderen. In haar werkzaamheden staat het onderzoeken van ondergerepresenteerde of kwetsbare groepen centraal. Middels kwalitatief en kwantitatief onderzoek hoopt Loïs bij te dragen aan de vermindering van sociale ongelijkheid. Naast haar onderzoek heeft Loïs veel ervaring in het geven van onderwijs en begeleiden van studenten.

Loïs is tevens werkzaam als onderzoeker bij Thomas More Hogeschool.

Project(en)

Van Dr. Loïs Schenk

Publicatie(s)

Van Dr. Loïs Schenk
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen