Menu English

Over de lector

dr. Mariëtte Lusse

Mariëtte Lusse zet zich in voor het vergroten van kansengelijkheid en het beter omgaan met armoede voor kinderen in kwetsbare gezinnen. Aanvankelijk als opbouwwerkster in Rotterdam, later als oprichtster van een opvoedbureau en beleidsmedewerker opvoedingsondersteuning in Spijkenisse. Sinds 2001 werkt zij bij Hogeschool Rotterdam. Aanvankelijk bij de opleiding pedagogiek, later als programmaleidster van het honoursprogramma voor Instituut Sociale Opleidingen en Instituut voor Lerarenopleidingen.

In 2013 promoveerde Mariëtte op ontwerpgericht onderzoek met 15 scholen in Rotterdam Zuid naar de vraag hoe scholen in het grootstedelijke vmbo de samenwerking met ouders zo vorm kunnen geven dat dit bijdraagt aan preventie van schooluitval. Op basis hiervan schreef zij (met Annette Diender) het praktijkboek 'Samenwerken aan schoolsucces’ voor het vo en mbo, die genomineerd werd voor de NRO-VOR-Praktijkprijs 2015. Omdat zij zich graag inzet voor onderzoek dat direct bijdraagt aan de verbetering van de praktijk, was zij lang verbonden aan de Design Science Research Group (o.a. als voorzitter). 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen