Menu Zoeken English

Over de lector

dr. Mariëtte Lusse

Mariëtte Lusse zet zich in voor het vergroten van kansengelijkheid. Aanvankelijk als opbouwwerkster in Rotterdam, later als oprichtster van een opvoedbureau en beleidsmedewerker opvoedingsondersteuning in Spijkenisse.

Sinds 2001 werkt zij bij Hogeschool Rotterdam. Aanvankelijk bij de opleiding pedagogiek, later als programmaleidster van het honoursprogramma voor Instituut Sociale Opleidingen en Instituut voor Lerarenopleidingen. Vervolgens gaf zij als onderzoeksleider het onderzoeksprogramma rond het thema opvoeder-empowerment vorm.

In 2013 promoveerde Mariëtte op ontwerpgericht onderzoek met 15 scholen in Rotterdam Zuid naar de vraag hoe scholen in het grootstedelijke vmbo de samenwerking met ouders zo vorm kunnen geven dat dit bijdraagt aan preventie van schooluitval. Op basis hiervan schreef zij (met Annette Diender) een 'Handreiking samenwerken met ouders in het vo en mbo' die genomineerd werd voor de NRO-VOR-Praktijkprijs 2015. Omdat zij zich graag inzet voor onderzoek dat direct bijdraagt aan de verbetering van de praktijk, is zij sinds 2016 voorzitter van de Design Science Research Group. 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen