Ga direct naar de content

Dr. Peter Ester

Lector Human Capital & Entrepreneurship

Dr. Peter Ester is Lector Human Capital & Entrepreneurship bij Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap. Peter houdt zich bezig met het in beeld brengen van fundamentele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de paradoxen die zich daarbij voordoen.

Welke spanningen treden er op tussen vraag- en aanbod op de arbeidsmarkt? Hoe kunnen we mismatches voorkomen? Wat is de positie van lager en hoger opgeleide jongeren op de arbeidsmarkt? Wat is slim HRM-beleid voor oudere werknemers? Hoe gaan banen, functies en beroepsbeelden veranderen? Bedrijven doen een beroep op het lectoraat om hun positie op de arbeidsmarkt sterker te maken. Het lectoraat werkt samen met alle kenniscentra van de hogeschool.

Peter Ester studeerde sociologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. In 1984 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit in de economische wetenschappen. 

Silicon Valley

Peter Ester onderzoekt al enkele jaren de innovatieve broedplaats Silicon Valley. In 2014 kwam het eerste boek 'Start me up in Silicon Valley' uit waarin Peter en voormalig lector van Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap Arne Maas de belangrijkste lessen uit Silicon Valley deelden. In het boek omschreven zij de belangrijkste tips om als Nederlandse startup de kans op slagen te vergroten. Begin 2016 volgende het boek 'Silicon Valley: Planet Startup' waarin het geheim van deze innovatieve hotspot verder wordt onderzocht. 

Eerste Kamer

Naast zijn werkzaamheden bij Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap is Peter Ester sinds 2011 lid van de ChristenUnie-fractie in de Eerste Kamer. Tevens is hij vicevoorzitter van de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.