Ga direct naar de content

Jacqueline Jumelet

Promovendus

Jacqueline Jumelet is promovendus bij Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap en doet onderzoek naar de mentale veerkracht van ondernemers.

Promotieonderzoek

Hindernissen en uitdagingen in ondernemerschap

Met regelmaat tonen de media succesvolle ondernemers die het helemaal hebben gemaakt. Even zo vaak verschijnen ondernemers in beeld, die ogenschijnlijk op een vergelijkbare manier zijn begonnen, maar die nu met een noodlijdend bedrijf in erbarmelijke omstandigheden verkeren. Wat maakt dat de uitkomst zo verschillend kan zijn? 

Deze vraag intrigeert Jacqueline Jumelet, sinds maart 2014 promovendus bij Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap. Het antwoord op die vraag zoekt zij, in positief psychologische aspecten, zoals mentale veerkracht, het vermogen om ondanks moeilijke omstandigheden door te kunnen gaan met waarborging van prestaties en welbevinden.

“Verhalen van mensen die met een eigen bedrijf durven te beginnen, boeien mij enorm. Ik vind het fijn tot de bodem uit te kunnen zoeken hoe ondernemers hindernissen en uitdagingen ervaren en wat de relatie met ondernemerschapssucces en mentaal en fysiek welbevinden is”, vertelt Jacqueline.
Haar promotie onderzoek is gelinkt aan onderzoek De Rotterdamse Zaak, waar Jacqueline projectleider van is. Leerwerkbedrijf De Rotterdamse Zaak is een samenwerkingsverband van Hogeschool Rotterdam, Regionaal Bureau Zelfstandigen en het Ondernemers Klankbord en heeft als doel ondernemers in zwaar weer te ondersteunen.

Jacqueline Jumelet MSc studeerde Sociale wetenschappen aan de Universiteit Leiden (2010) en is verbonden aan het Instituut voor Bedrijfskunde. Het promotie onderzoek is verbonden aan De Erasmus Universiteit Rotterdam.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.