Menu Zoeken English

Ir. Ad de Kok DBA

Lector Groene Grondstoffen

Ir. Ad de Kok DBA studeerde Chemische Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven. In 1977 trad hij in dienst van Dow Benelux in Terneuzen, alwaar hij verschillende functies bekleedde in R&D en Technologie Management in Europe, USA en de Pacific op het gebied van polymeren, chemicaliën en koolwaterstoffen.

Tijdens zijn loopbaan behaalde hij een MBA- en DBA-graad in Bedrijfskunde. Sinds september 2012 is hij verbonden aan het Kenniscentrum RDM van Hogeschool Rotterdam, alwaar hij verantwoordelijk is voor het onderzoeksdomein Hernieuwbare Grondstoffen in de Procesindustrie van de programmalijn Innovatie in Procesindustrie.

Over het onderzoeksdomein

Groene Grondstoffen gaat over het vervangen van building blocks voor de chemische industrie (die nu op basis van petrochemie werkt) door hernieuwbaar materiaal (zie onder).

Het onderzoeksprogramma legt de focus op het omzetten van tweede generatie reststromen met een biologische herkomst in hoogwaardige producten (materialen, 'platform' chemicali├źn) met als doel vergroening van de Rotterdamse chemische industrie.

Voorbeelden van lopende projecten (2014) zijn:

  • Ontwikkeling van bio-aromaten in samenwerking met TNO in het kader van het BIORIZON project.
  • Onderzoek naar de mogelijkheden tot vergroening van C3-C12 alcoholen in het Rotterdamse Havengebied.
  • Bestuderen van de mogelijkheden tot verwaarding van olifantsgras (Miscanthus Giganteus).
  • Evaluatie BETA-proces voor directe productie van ethanol uit suikerbiet.

De 2015 minor projecten worden momenteel gedefinieerd.

Publicatie(s)

Van Ir. Ad de Kok DBA
­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen