Menu Zoeken English

Dr. ir. Rutger de Graaf

Lector Waterinnovatie

Rutger de Graaf is civiel ingenieur en specialist op het gebied van drijvend bouwen en duurzaamheid. In 2005 is hij cum laude afgestudeerd aan de faculteit Civiele Techniek van de Technische Universiteit Delft.

Zijn proefschrift over de ontwikkeling van innovatieve concepten om stedelijke gebieden minder kwetsbaar en meer zelfvoorzienend te maken heeft hij cum laude afgerond. Rutger de Graaf is medeoprichter en directeur van DeltaSync. Hij richt zich binnen DeltaSync op watermanagement en duurzame verstedelijking in combinatie met drijvend bouwen.

Impact op onderwijs

De onderzoekslijn stelt zich tot doel een verbinding te vormen tussen het werkveld en het onderwijs en de meest recente inzichten en thema's uit het werkveld ter beschikking te stellen aan het onderwijs. Vanuit de onderzoekslijn wordt bijgedragen aan het onderwijs van verschillende opleidingen met name de opleiding van het Instituut voor de Gebouwde Omgeving (IGO).

Openbare les Rutger de Graaf 'Blue Revolution' 6 november 2012

Bekijk de publicatie van de openbare les.

Op dinsdag 7 oktober 2015 en op dinsdag 4 november 2015 hebben er webinars plaatsgevonden over Waterkwaliteit en Drijvend Bouwen. Rutger de Graaf en Floris Boogaard hebben onderzoek verricht naar de waterkwaliteit en ecologie bij drijvend bouwen. Zij hebben in twee webinars de innovatieve meetmethoden die zij hiervoor hebben gebruikt en de eerste resultaten van het onderzoek gedeeld. Bekijk deel 1 en deel 2.

Publicatie(s)

Van Dr. ir. Rutger de Graaf

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.