Menu English

Dr. Hans van den Broek

Lector Maritime Human Factors

Hans van den Broek studeerde cognitieve psychologie aan de Universiteit Utrecht (1986-1992) en promoveerde aan de Universiteit Groningen op het proefschrift “On agent Cooperation: The relevance of cognitive plausibility for multiagent simulation models of organizations”. Hans van den Broek combineert het lectorschap met zijn functie als senior wetenschappelijk onderzoeker bij TNO, waar hij sinds 2000 werkt aan een scala aan projecten op gebied van Human Factors in een maritieme context. Speciale interesse gaat hierbij uit naar de samenwerking tussen mens en machine, (shared) situational awareness in, en resilience van socio-technische systemen.

Als lector Human Factors in Maritieme Automatisering richt Hans van den Broek zich op de Human Factor uitdagingen bij ontwikkelingen als autonoom varen en smart shipping. Dankzij jarenlange onderzoekservaring bij o.a. TNO beschikt hij over brede methodologische kennis en kennis op gebied van mens-machine samenwerking, situation awarreness en resilience. Hierbij staat het socio-technisch systeemdenken centraal. Namelijk, de prestatie van het geheel (b.v. een schip) kan niet verklaard worden vanuit een enkel onderdeel (b.v. de stuurman) maar moet gezien worden als de uitkomst van interactie van alle onderdelen (mensen, techniek, organisatiecultuur etc.). Hans van den Broek verzorgd regelmatig gastlessen en presentatie, schrijft en reviewed artikelen en is lid van de Maritime Scientifisc Advisory Board for the International Conference on Human Factors in Transportation.

Werelddag voor veiligheid en gezondheid

Blog door Hans van den Broek

Project(en)

Van Dr. Hans van den Broek

Publicatie(s)

Van Dr. Hans van den Broek
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen