Menu Zoeken English

Muhammed Akbas

Promovendus

Muhammed Akbas is sinds 2015 werkzaam aan Hogeschool Rotterdam. Hij werkt als docent bij de opleiding Logistics Management waarbij hij naast het geven van vakken op het gebied van logistiek en onderzoeksvaardigheden ook studenten begeleidt in hun (afstudeer)stages. 

Muhammed is tevens promovendus; binnen het lectoraat Bedrijfsethiek doet hij promotieonderzoek naar de moraal van managers in de logistiek. Centrale vraag van zijn proefschrift is welke waarden logistieke managers hebben en hoe zij (beter) kunnen omgaan met conflicterende waarden.

Promotieonderzoek

Managers in de logistieke sector streven in hun dagelijkse praktijk doorgaans meerdere zaken na, waaronder efficiëntie, kostenbesparing, klantgericht en duurzaamheid. Hoe gaan managers om met spanningen tussen deze zaken en welke prioriteiten stellen zij? Onderzocht wordt welke profielen onder logistieke managers aan de orde zijn ten aanzien van deze vragen. Beoogd wordt om tot een typologie te komen van wat logistieke managers verstaan onder een goede manager.

Tevens onderzoekt Muhammed wat de voor- en nadelen zijn van verschillende omgangsstrategieën binnen de context van de logistieke praktijk. Hiermee wordt beoogd handreikingen te ontwikkelen die managers in deze sector moeten helpen om op meer bewuste en gebalanceerde wijze om te gaan met conflicterende waarden.

Achtergrond

Muhammed heeft twee opleidingen gedaan aan de Erasmus Universiteit. Hij heeft de opleiding bedrijfskunde gedaan en deze afgerond met de master in Supply Chain Management. Daarnaast heeft hij een bachelor en master in de filosofie behaald.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen