Menu Zoeken English

Saskia Ludwig-de Bruijn

Onderzoeker

Saskia Ludwig-de Bruijn is onderzoeker bij het Kenniscentrum Business Innovation aan de Hogeschool Rotterdam. Zij is bedrijfseconoom met ruim 15 jaar werkervaring, zowel in het bedrijfsleven als auditor en controller als in het hoger onderwijs als docent en onderzoeker aan een universiteit en hogeschool. Momenteel doet zij onderzoek naar de werking van Soft Controls binnen organisaties.

Sinds 1 maart 2019 is Saskia verbonden aan het Kenniscentrum Business Innovation. Zij verricht onderzoek voor de projecten “het mkb met soft controls in control”, “soft controls voor de mkb-accountant”, “top up met soft controls in control”. Soft controls omvatten de dimensies vertrouwen, ethisch handelen & integriteit, betrokkenheid, motivatie en zelfsturend handelen. Verder gaat haar interesse uit naar onderzoek op het gebied van lange termijn waardecreatie, meervoudige waardebepaling (niet alleen financiële waarde voor shareholders, maar ook maatschappelijke waarde, waarde voor meerdere stakeholders en meerdere aspecten), purpose, betekeniseconomie, ESG, niet-financiële informatie verslaggeving, et cetera.

Achtergrond

Saskia Ludwig-de Bruijn studeerde in 1998 cum laude af in (bedrijfs)economie aan de Universiteit van Amsterdam en zij studeerde in 1999 cum laude af in European Studies aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na haar studies is zij haar loopbaan gestart als auditor bij Deloitte, kantoor Brussel. Daarna heeft zij de overstap gemaakt naar l’Oreal Nederland, in de functie van controller. Vervolgens heeft zij ruim tien jaar als docent en onderzoeker gewerkt aan de Universiteit van Leiden. Haar proefschrift ging over “the value relevance of human capital information” (niet afgerond). Bij Nyenrode Business Universiteit was zij commissielid (freelance) en momenteel is zij onderzoeker bij het Kenniscentrum Business Innovation aan de Hogeschool Rotterdam.

Project(en)

Van Saskia Ludwig-de Bruijn

Publicatie(s)

Van Saskia Ludwig-de Bruijn
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen