Menu English

Over de lector

Drs. Kees Klomp

Kees Klomp studeerde Politicologie en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als ‘conventioneel’ marketing & communicatie adviseur voor de gerenommeerde internationale marketingconsultancy-netwerken BBDO, Y&R en TBWA, richt Klomp zich vanaf 2006 exclusief en expliciet op de Betekeniseconomie; een methode om bedrijven ‘van betekenis te laten zijn’ en integrale waarde te laten creëren. Klomp beschouwt bedrijven niet alleen als organisaties om (zakelijke) welvaart mee te genereren, maar ook als organisaties die (maatschappelijk) welzijn en (persoonlijk) welbevinden kunnen creëren.

Klomp schrijft 5 boeken over dit onderwerp, waaronder de managementboek-bestsellers Handboek Betekenisvol Ondernemen (wat op de shortlist van 3 boeken van Managementboek van het Jaar 2016 terecht kwam) en Pioniers van de Nieuwe Welvaart. 

Naast lector Betekeniseconomie bij de Hogeschool Rotterdam is Klomp founding partner van de onafhankelijke Betekeniseconomie denk- en doetank THRIVE Institute, gastdocent Impact-kunde bij o.a. Hogeschool InHolland en bestuurslid bij verschillende sociale ondernemingen (zoals VanHulley, YourLab en Manifesto). 

Klomp is hartstochtelijk voorvechter van de Betekeniseconomie en is in die hoedanigheid initiator van vele initiatieven om de Nederlandse Betekeniseconomie op de kaart te zetten; zoals de populaire videoportretten reeksen Purpose People en Purpose Professionals op de website www.maatschapwij.nu en de succesvolle Purpose AvondColleges-reeks: https://www.purposeavondcolleges.net 

Nevenfuncties

Naast lector Betekeniseconomie bij de Hogeschool Rotterdam is Klomp founding partner van de onafhankelijke denk- en doetank THRIVE Institute. THRIVE Institute houdt zich bezig met het aanjagen van de Betekeniseconomie op het snijvlak van het publieke, private en particuliere domein.

Klomp is sinds 2006 een hartstochtelijk voorvechter van de Betekeniseconomie, en is in die hoedanigheid initiator van vele initiatieven om de Nederlandse Betekeniseconomie op de kaart te zetten; zoals de populaire videoportretten reeksen Purpose People en Purpose Professionals op de website www.maatschapwij.nu.

Volg Kees Klomp

Op social media
       

Media

Verschenen in de media

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen