Menu English

Openbare les Kees Klomp

De Betekeniseconomie: De waarde van verweven leven

Op donderdag 11 november 2021 vond de openbare les 'De Betekeniseconomie: De waarde van verweven leven' van Kees Klomp plaats. Tijdens deze les presenteerde hij zijn onderzoeksprogramma voor de komende jaren. In deze openbare les neemt Kees Klomp ons mee op zijn zoektocht naar een fundamenteel nieuwe benadering van economie: de Betekeniseconomie.

De Betekeniseconomie

In de afgelopen eeuwen hebben we de zoete vruchten van ons economische systeem kunnen plukken. Economische groei lijkt het ultieme recept voor een florerende wereld. Lijkt, want we hebben immers te maken met een aantal keerzijden van diezelfde economische groei die onze samenleving momenteel fundamenteel ontwrichten.

Volgens lector Betekeniseconomie Kees Klomp zijn de ecologische, sociale en individuele kosten van het huidige economische systeem zo hoog, dat er sprake is van een existentiële crisis. Het is daarom noodzakelijk om op zoek te gaan naar een nieuw economisch narratief. In deze openbare les neemt Kees Klomp ons mee op zijn zoektocht naar een fundamenteel nieuwe benadering van economie: de Betekeniseconomie. 

Lees ook

Gerelateerde pagina's

Drs. Kees Klomp

Kees Klomp is lector Betekeniseconomie bij Kenniscentrum Business Innovation. Zijn onderzoek richt zich op de transitie richting een nieuw economisch paradigma. 

Naar de lectorenpagina van Kees Klomp

New Economics Lab

Het pilotproject New Economics Lab beoogt het hoger economisch onderwijs te helpen een transitie in te zetten van ‘klassiek denken’ naar ‘nieuw denken’ over economie.

Naar projectpagina NEL

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen