Menu Zoeken English

Lectoraat Values Based Leadership

Van Prof. Dr. Walter Baets

Values based leadership beoogt een brug te slaan tussen de abstracte alternatieve economische modellen en de praktische sturing van organisaties. Het plaatst de ontwikkeling van economische activiteiten in een breder perspectief: kiezen op grond van morele afwegingen, streven naar maatschappelijke impact en organiseren via een open netwerk.

Het nieuwe lectoraat Values Based Leadership onderzoekt de wijze waarop in het mkb missiegedreven leiderschap kan worden versterkt. In de hedendaagse dynamiek van technologie en concurrentie kunnen bedrijven alleen overleven en vernieuwen, wanneer een moreel kompas richting geeft. Maar niet alle ondernemers en managers zijn in staat als leiders vanuit hogere doelen hun medewerkers te helpen om werkelijke waarde – voor henzelf, klanten, anderen, de maatschappij - te creëren. Het lectoraat zal zich richten op de vraag hoe het mkb waarden in kan zetten als bron voor innovatie en maatschappelijke impact.

Onderzoekslijn

Dit lectoraat valt de onderzoekslijn Entrepreneurial Economy van Kenniscentrum Business Innovation.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen