Menu English

Over de lector

Dr. Jelle van Baardewijk

Jelle van Baardewijk studeerde filosofie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en Berlijn. Hij promoveerde op een onderzoek naar het wereldbeeld en de morele houding van bedrijfskundestudenten. Hij spreekt en schijft regelmatig over economie, onderwijs en maatschappij in de media. Samen met filosoof Ad Verbrugge redigeerde hij de bundels Waartoe is de universiteit op aarde? (2014) en Onderwijs in tijden van digitalisering (2017). Ook is hij co-auteur van het boek Het Goede Leven en de Vrije Markt dat als eindexamenboek filosofie wordt gebruikt van 2019 tot 2022 op het vwo. Met dat boek won hij tevens de Socrates Wisselbeker voor beste publieksboek filosofie 2018.

‘Alles met mate’ stond er op de tempel van Delphi. Wij moderne mensen vinden het heel lastig om matigheid na te streven. Toch is dat het grote thema van onze tijd: grenzen stellen aan jezelf en elkaars gedrag. De tijd van ongebreideld kapitalisme en globalisering is voorbij.

Jelle van Baardewijk

Naast zijn werk als lector aan de hogeschool is Jelle van Baardewijk als filosoof verbonden aan de faculteit sociale wetenschappen van de Vrije Universiteit. Hij geeft colleges in de ‘maatschappelijke bestuurskunde’ en begeleidt scripties op het snijvlak van ethiek, beleid en bedrijf. Bovendien is hij verbonden aan Centrum Èthos, een centrum voor onderzoek, debat en onderwijs naar maatschappelijke transformaties. 

Jelle is sinds 2019 lid van de Amsterdam Young Academy, een platform voor jonge wetenschappers. 

Volg Jelle van Baardewijk

Op social media
 

Blogs

Op Profielen
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen