Menu Zoeken English

Remko van der Pluijm

Docent-onderzoeker

Remko van der Pluijm is docent-onderzoeker bij Kenniscentrum Business Innovation. Daarnaast is hij als hogeschooldocent werkzaam bij de opleiding Commerciële Economie: Marketing of Social Business, waarin de focus ligt op ethische en sociale vakken en vakken rondom systeemproblematiek.

Samen met Lector Kees Klomp werkt Remko van der Pluijm aan het project New Economics Lab, ondersteund door de Goldschmeding Foundation: een pilot voor onderwijsinnovatie in het economisch hoger onderwijs. Hierbij ligt de focus op de transitie naar een nieuwe economie waarin naast monetaire welvaart ook ecologisch en sociaal welzijn en welbevinden en de relatie tot de ander centraal staan. Het onderzoek heeft als doel om studenten, docenten en ondernemers te motiveren om een rol te pakken in deze nieuwe economie.

Achtergrond

Remko is docent, oprichter van de minor Powerplay en oud-coördinator theorie van Social Practice (sociaal ontwerp), waarin de relatie tot neoklassieke economie en haar beperkingen centraal stonden.

Hij behaalde zijn Master Wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Postmaster gevolgd (maar niet voltooid) aan de Universiteit van Gent in Logica, Geschiedenis en Filosofie van de Wetenschappen. Focus lag daarbij op filosofie van de sociale en economische wetenschappen.

Project(en)

Van Remko van der Pluijm
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen