Ga direct naar de content

Zorginnovatie met Technologie

Onderzoekslijn van Kenniscentrum Zorginnovatie

De onderzoekslijn Zorginnovatie met Technologie wil het gebruik van technologie bij preventie, diagnose en behandeling (genezing) vergroten. Ook wil de onderzoekslijn technologie ontwikkelen of inzetten bij nazorg en langdurige zorg. Doel is het vergroten van participatiemogelijkheden, het ondersteunen van zelfzorg en het verbeteren van de kwaliteit en effectiviteit van de zorg. Technologie beoogt zorgverleners te ontlasten, zorg te veranderen, te vervangen of uit te stellen en patiënt/cliënten te ondersteunen bij gezondheid en zelfredzaamheid.

Projecten

Binnen deze onderzoekslijn
 • Couveusestoplicht

  Het ontwikkelen, implementeren en evalueren van een handdesinfectie feedbacksysteem bij couveuses op de neonatale intensive care unit (NICU).

 • Don't forget it

  Onderzoek naar het verbeteren van Don't Forget It!, een product waarmee beginnend dementerenden worden geholpen afspraken te onthouden.

 • Healing Environment

  Studenten hebben praktijkonderzoek uitgevoerd op het thema Healing Environment. Doel is een ‘helende omgeving’ te creëren voor patiënt én zorgprofessional.

 • Icare

  Ontwerpgericht onderzoek naar een verbeterd product voor thuisgebruik voor drukmetingen van oogbalvloeistof.

 • Meetinstrument pasgeborenen

  De wijze van meten van lengte en schedelomtrek bij pasgeborenen moet verbeterd worden. Het is belangrijk een ‘helende omgeving’ in stand te houden: weinig prikkels en schoon.

 • Sensorsok

  Studenten doen onderzoek en ontwerpen een prototype van een sok ter preventie van wondvorming bij diabetici met neuropathische voeten.

 • Smartscope

  Hoe kan het ontwerp van de fundus camera worden verbeterd ten aanzien van ergonomie, gebruiksgemak en software, specifiek voor de Nederlandse gebruikers?

Afgeronde projecten

Binnen deze onderzoekslijn

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.