Ga direct naar de content

Over Kenniscentrum Zorginnovatie

Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam wil met hoogwaardig praktijkgericht onderzoek van waarde zijn voor het onderwijs, de praktijk en de wetenschap. Dat het kenniscentrum daar ook in slaagt blijkt uit de prachtige evaluatie in het najaar van 2015 van een externe evaluatiecommissie. De lectoren en (docent)onderzoekers voelen zich daardoor gesterkt om de impact van het werk de komende jaren verder te verhogen.

Toon:

Missie van het kenniscentrum

De missie van Kenniscentrum Zorginnovatie is: Betere zorg en ondersteuning ter bevordering van participatiemogelijkheden en gezondheid door praktijkgericht onderzoek. Kenniscentrum Zorginnovatie richt zich op patiënten en cliënten die met zorg en ondersteuning te maken hebben en de professionals die werken aan betere zorg en ondersteuning. Door zorg en ondersteuning te verbeteren met praktijkgericht onderzoek draagt het kenniscentrum bij aan de bevordering van gezondheid en de participatiemogelijkheden van mensen.

Het kenniscentrum initieert en onderzoekt innovaties in en mét de praktijk, in nauwe samenwerking met de opleidingen. Kenniscentrum Zorginnovatie werkt uitdrukkelijk samen met de toekomstige professionals in of voor de gezondheidszorg, die hun opleiding volgen bij Hogeschool Rotterdam alsmede hun docenten. Hun betrokkenheid bevordert de kwaliteit van het onderwijs en stimuleert en leert toekomstige professionals kritisch naar de praktijk te kijken. Praktijkgericht onderzoek floreert bij praktijkvragen, praktische samenwerking (tussen opleiding, onderzoek en praktijk) en genereert praktijkrelevante resultaten die gefundeerd en verantwoord tot stand zijn gekomen.

Het resultaat is: kennis die werkt! Kennis die inspirerend is voor toekomstige praktijkwerkers tijdens hun opleiding en voor werkzame praktijkwerkers. Kennis die relevant is voor het toetsen en bouwen van theorieën. Kennis die bijdraagt aan het oplossen van vraagstukken in de praktijk.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.