Ga direct naar de content

Diversiteitscafé Rochussenstraat: Innovatie in het onderwijs met Universal Design for Learning

Dinsdag 13 juni 2017

“De gemiddelde student bestaat niet; verschil is de norm”. Hoe kunnen we het onderwijs zo inrichten dat we rekening houden met een diversiteit aan talenten en leerstijlen van studenten? Wat is daar voor nodig?

Datum: Dinsdag 13 juni 2017
Locatie: Rochussenstraat 198, lokaal RS.02.116
Inloop: 15.50 - 16.00 uur
Bijeenkomst: 16.00 - 17.00 uur met aansluitend borrel

Universal Design for Learning (UDL) is een methode om het onderwijs te flexibiliseren. Zo kunnen we beter aansluiten bij verschillen en leerstijlen tussen studenten. UDL neemt een aantal studie- en toetsbelemmeringen weg, zonder in te leveren op de kwaliteit van het onderwijs. UDL blijkt in andere landen een groot succes, maar is in Nederland nog vrij onbekend. Ook op onze hogeschool wordt het nauwelijks ingezet.

Daarom dit café. We vertonen een korte film over UDL en onderzoeker Bertine van Hillo zal je kennis laten maken met UDL vanuit het perspectief van je eigen onderwijs.

Wil je je laten inspireren of meepraten onder het genot van een hapje en een drankje, meld je dan snel aan. We kijken uit naar je komst!

Dit Diversiteitscafé wordt georganiseerd door Kenniscentrum Zorginnovatie, lectoraat Disability Studies; diversiteit in participatie, en de leerwerkgemeenschap Diversiteit.

Over het Diversiteitscafé

Hogeschool Rotterdam is een unieke community met 40.000 verschillende mensen. Hoe beter je elkaar begrijpt, hoe beter de samenwerking en hoe beter je elkaars talenten kunt benutten. Het Diversiteitscafé is een ontmoetingspodium voor studenten en docenten, met als doel om met elkaar kennis te maken en in gesprek te gaan. Het thema van een Diversiteitscafé bepaalt ieder instituut zelf, op basis van relevante en actuele onderwerpen.

Het Diversiteitscafé is een initiatief van de leerwerkgemeenschap Diversiteit en wordt meerdere keren per jaar op steeds een andere locatie van de hogeschool georganiseerd.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.