Menu English

Nederlands-Vlaamse werkveldconferentie Mensenrechten in het sociaal werk

Werkveldconferentie voor de Nederlands-Vlaamse Mensenrechten in het sociaal werk op vrijdag 22 november van 10.00 tot 14.30 uur op Hogeschool Rotterdam.

In aansluiting op het manifest en actieplan, 'Stel mensenrechten centraal in het sociaal werk' biedt deze dag de mogelijkheid om kennis te delen over de wijze waarop wij invulling geven in de dagelijkse (onderwijs)praktijk aan het sociaal werk als mensenrechten-beroep. U bent naast een drietal gastsprekers ook in de gelegenheid om gedurende de gespreksronden uw eigen ervaringen en praktijk in te brengen. De gehele dag staat in het teken van kennismaken en kennisdelen tussen onderwijspraktijk en werkveld. De dag wordt geleid door Lou Repetur, expert sociale innovatie bij Movisie. 

Het programma bevat naast drie gastsprekers twee gespreksronden en een lunch. Bij inschrijving kunt u aangeven of u wel of niet een eigen praktijkvoorbeeld wilt inbrengen en wat het onderwerp of thema is. Uw onderwerp wordt daarmee een onderdeel van het programma in de gespreksronden. Het definitieve programma van de werkveldconferentie wordt op 15 november 2019 onder de deelnemers verspreid. Deelname aan de werkveldconferentie, incl., lunch is gratis; het maximale aantal deelnemers is 80 (vol=vol).

Programma: 

  • Inloop 09.30 uur 
  • Aanvang 10.00 uur 
  • Einde 14.30 uur

Gastsprekers:

  • Lector Quirine Eijkman, werkzaam aan de Hogeschool Utrecht/College voor de rechten voor de Mens.  Onderwerp: toegang tot het recht en juridische zelfredzaamheid.
  • Vlaams deskundigenpanel: C. Vandekinderen, A. Verstraet, A. Brabandt,  G. Van Vlem en D. Reynaert (Hogeschool Gent)
    Onderwerp: De comeback van voedselondersteuning als armoedebestrijdingsstrategie,
  • Ervaringsdeskundige over re-integratie in de maatschappij. 

 

Locatie en parkeren:

Hogeschool Rotterdam
Symposiumzaal, Museumpark 40
3015 CX Rotterdam

 Aanmelden