Menu English

Inspiratiefestival | Thuis in Taal op school en thuis

8 maart 2023

Het programma bestaat onder andere uit diverse lezingen over de nieuwste resultaten uit onderzoeken. Uiteraard over de nieuwe aanpak Thuis in Taal Thuis, maar ook over de resultaten die de extra inzet in de VVE opleveren, over de invloed van armoede op de dagelijkse praktijk thuis en over dynamieken tussen ouders bij activiteiten op school.

In kleinere groepen zullen presentaties en workshops plaatsvinden over meertaligheid, gelijke kansen, visievorming, ouder-kindactiviteiten, samen zingen, taalontwikkeling en geletterdheid. Bovendien starten we de landelijke leerkringen Thuis in Taal voor gemeenten en directies op. In kleine ‘keukentafelgesprekken’ kun je in gesprek met collega’s uit het land over je eigen praktijkvragen. Op de informatiemarkt presenteren diverse organisaties hun publicaties, boeken en andere producten. Tijdens het buffetdiner is er alle ruimte om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Kortom: een vol, divers en feestelijk programma met voor elk wat wils!

Programma

15:30 - 16:00 uur Inloop & registratie
(met koffie, thee en lekkers)
16:00 - 16:30 uur Plenaire opening
16:45 - 17:30 uur Eerste ronde
Lezingen | Workshops | Keukentafelgesprekken
17:45 - 18:30 uur Tweede ronde
Lezingen | Workshops | Keukentafelgesprekken
18:30 - 20:00 uur Buffet | Optredens | Keukentafelgesprekken | Informatiemarkt


Bekijk hier het programma boekje

Naarmate het Inspiratiefestival dichterbij komt, zullen we via onze website meer specifieke informatie over het programma delen. Het inschrijven voor de verschillende programmaonderdelen gebeurt op de dag zelf bij de ontvangst.

Voor wie?

Het Inspiratiefestival is voor (aankomende) leerkrachten, pedagogisch medewerkers, ib-ers, managers en directeuren, beleidsadviseurs, bibliotheekmedewerkers, bestuurders en ieder ander die wil bijdragen aan een goede taalontwikkeling in samenwerking met ouders op school en thuis en meer wil leren over Thuis in Taal.

Meer informatie

De inschrijving van het festival staat open. Meld je hier eenvoudig aan. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Details

Datum Woensdag 8 maart 2023
Tijd 16.00 – 20.00 uur
(inloop vanaf 15.30 uur)
Locatie Hogeschool Rotterdam, Restaurant (bg), Museumpark 40, Rotterdam.