Ga direct naar de content

Kenniscentrum Talentontwikkeling

Talenten helpen ontwikkelen in sociale en persoonlijke context

Hoe stimuleren we het talent dat de stad rijk is? Kenniscentrum Talentontwikkeling onderzoekt praktijkgericht hoe professionals zoals leerkrachten, welzijnswerkers, sociale ondernemers en hulpverleners dat talent kunnen aanspreken en ontwikkelen. Zo creëren we een krachtige, inspirerende leeromgeving voor iedereen.

Toon:

Nieuws

Actueel binnen het kenniscentrum
 • Onderzoeksgroep lector Lusse geeft workshops op congres Ouderbetrokkenheid

  Nieuws

  Verschillende onderzoekers van Ouders in Rotterdam Zuid, het lectoraat van Mariëtte Lusse, geven vandaag workshops op het internationale congres ouderbetrokkenheid in Rotterdam.

 • Inspiratiedagen

  Nieuws

  Ieder jaar organiseert het Instituut voor Lerarenopleidingen de Inspiratiedagen voor alle eerste- en tweedejaars studenten van Lerarenopleidingen Voortgezet onderwijs (VO) en Beroeps- en volwasseneneducatie (BVE). Op 12 en 13 oktober staan de workshops in het teken van diversiteit, werken aan jezelf en oriëntatie op het leraarschap.

 • Basisboek sociaal werk toe aan derde druk

  Nieuws

  Na het succes van de eerste twee delen, is in september de derde druk van het Basisboek sociaal werk verschenen: ‘Activeren, ondersteunen en verbinden’. Lector Frans Spierings is medeauteur van dit boek, dat bestemd is voor hbo-studenten en praktijkwerkers.

 • Frisse start Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

  Nieuws

  Donderdag 22 september kwamen ruim 100 deelnemers bijeen voor de energieke startconferentie van de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid. Deze nieuwe werkplaats heeft als doel de kwaliteit van leven te bevorderen voor inwoners in de regio. Zorg- en welzijnsinstellingen, gemeenten, onderwijs en inwonervertegenwoordigingen bundelen samen hun krachten in deze leerwerkgemeenschap. Op deze manier kunnen professionals van én met elkaar leren.

Activiteiten

Binnen het kenniscentrum
 • 01 nov

  Symposium 'De hiërarchie voorbij'

  Op 1 november stellen we de vraag centraal hoe organisaties kunnen worden begeleid als de ‘ontmanaging’ doorzet. De beweging van ‘de hiërarchie voorbij’ is volop gaande en begeleidingskunde lijkt in dat proces een onmisbare medespeler te worden.

 • 09 nov

  Studiemiddag Binding met studenten

  Hoe sluit je als docent aan bij jouw studenten en bij de grootstedelijke studentenpopulatie? Welke pedagogische en didactische vaardigheden gebruik je? Welke interactie met studenten stimuleert het leren? Hoe bevorder je binding tussen studenten onderling? Hoe zorg je dat je niet ongewild studenten buitensluit?

 • 21 nov

  Promotie Ton de Kraay

  Op maandag 21 november 2016 promoveert Ton de Kraay op zijn proefschrift 'Differentiation to improve the articulation between levels in the teaching of English in primary and secondary education in the Netherlands'

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.