Ga direct naar de content

Minors

Samenwerking onderwijs en Kenniscentrum Talentontwikkeling

Kenniscentrum Talentontwikkeling is sterk verbonden met het Instituut voor Lerarenopleidingen (IVL) en het Instituut voor Sociale Opleidingen (ISO) bij Hogeschool Rotterdam. Het kenniscentrum draagt bij aan de kwaliteit van het onderwijs door resultaten uit onderzoek te vertalen naar deze bachelor- en masteropleidingen. Daarnaast denkt het kenniscentrum mee bij de ontwikkeling van curricula binnen Hogeschool Rotterdam, met name gericht op de onderzoekvaardigheden van de reflectieve professional en de professionalisering van docenten. Zo heeft het kenniscentrum bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van de nieuwe opleiding Social Work input geleverd op de nieuwe thema’s en uitstroomprofielen.

Het kenniscentrum draagt projecten aan die onderwijs en onderzoek met elkaar verbinden. Via praktijkopdrachten (minors, stageopdrachten en afstuderen) kunnen studenten een rechtstreekse bijdrage leveren aan een onderzoeksproject. Het kenniscentrum begeleidt deze studenten.

Minors

Alle studenten van Hogeschool Rotterdam volgen in de laatste fase van hun studie een minor naar keuze. Een minor heeft een looptijd van een halfjaar en is een zelfstandig onderdeel van de studie waarbij kennis en praktijkgestuurd onderwijs en onderzoek elkaar afwisselen in een verhouding van ca. 50%-50%. De studenten kunnen zich door de minor extra in één aspect verdiepen of kiezen om hun horizon te verbreden op een ander gebied.

Een minor+ is een bijzondere invulling van een minor waarin studenten met verschillende achtergronden ieder vanuit hun eigen vakgebied werken aan een gezamenlijke opdracht. Het kenniscentrum is betrokken bij diverse minors(+). Lectoren en (docent)onderzoekers delen hun kennis in deze minors en werken samen met studenten in het doen van onderzoek.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.