Menu English

Verdediging Proefschrift Marlon Ruwette

26 januari 2023

Op donderdag 26 januari 2023 om 12:45 uur verdedigt Marlon haar proefschrift, getiteld “Reading promotion of fiction and nonfiction texts".

We zien dat Nederlandse leerlingen een niet erg positieve leesattitude hebben en weinig lezen, zowel op school als thuis. Daarnaast blijkt dat nieuwe generaties een nog minder positieve attitude hebben en nog minder lezen dan de generaties daarvoor en dat leerlingen steeds minder lezen naarmate ze ouder worden. Het is dus belangrijk om uit te zoeken hoe de kwaliteit en de kwantiteit van het lezen kunnen worden bevorderd. Daarbij dient de aandacht vooral uit te gaan naar de leesbevorderende activiteiten van leerkrachten in het basisonderwijs. Leesbevordering maakt immers deel uit van hun taken en er is alle reden om aan te nemen dat zij kunnen bijdragen aan een positieve leesattitude van hun leerlingen. Tegelijkertijd wisten we niet of nauwelijks wat leerkrachten aan leesbevordering doen en door welke factoren hun leesbevorderend gedrag wordt bepaald. Marlons proefschrift heeft dit hiaat opgevuld.

Meer informatie

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen