Menu English

Verdediging proefschrift Mark van Houwelingen

27 november 2018

In het promotieonderzoek van Mark van Houwelingen wordt gefocust op interactie in het onderwijs in gecijferdheid tussen docent en pabostudent.

Het rekenniveau van Pabo-studenten is een bron van zorg, in het publieke debat, en vooral op de Pabo’s en de basisscholen waar deze studenten leren en stage lopen. Deze studenten gaan later zelfstandig leerlingen in het basisonderwijs lesgeven, en dat kunnen ze minder goed als hun eigen niveau ontoereikend is. Wat we willen bereiken met dit onderzoek, is een getoetst programma ‘gecijferdheid op het gebied van Meten’, zodat docenten rekenen-wiskunde effectief begeleiding kunnen geven aan studenten bij het op peil brengen van die gecijferdheid. 

In het promotieonderzoek van Mark van Houwelingen wordt gefocust op interactie in het onderwijs in gecijferdheid tussen docent en pabostudent, aangezien daarmee volgens Slavin en Lake (2008), en het rapport van de KNAW (2009) de hoogste opbrengsten worden verwacht. Daarnaast wordt de effectiviteit van een deductieve en inductieve aanpak bij die interactie gemeten.

Mark zal zijn promotieonderzoek verdedigen op dinsdag 27 november om 11:15 uur in het Academiegebouw van Universiteit Leiden, Rapenburg 73 te Leiden.

Lees meer over het promotieonderzoek Gecijferdheid van Pabo-studenten

Bekijk de persoonlijke pagina van onderzoeker Mark van Houwelingen