Menu English

Openbare les Martine van der Pluijm

13 februari 2024

Op dinsdag 13 februari om 15.30 uur zal Martine van der Pluijm in haar openbare les dieper ingaan op het belang van samenwerken aan een taalrijke omgeving voor jonge kinderen. Zij schetst de taaldiversiteit waarmee kinderen starten op school. Hoeveel weten leraren over de taalervaringen thuis van hun leerlingen? En in hoeverre lukt het leraren om in hun taalonderwijs gelijke kansen te bieden aan kinderen met verschillende taalervaringen?

Martine zal vertellen hoe zij, samen met de partners van Leerschool Rotterdam-Zuid, onderzoek doet naar manieren om de taalontwikkeling van leerlingen beter te begrijpen en te stimuleren en hoe zij samen onderzoekend werken aan een taalrijke omgeving voor alle kinderen.

Voorafgaand aan de openbare les zijn er tussen 13.00 en 15.00 uur enkele inspiratiesessies te volgen. Deze vinden onder meer plaats op basisscholen die verbonden zijn aan Leerschool Rotterdam-Zuid. Meer informatie hierover volgt.

Zet deze inspirerende middag alvast in je agenda. Binnenkort volgt op deze pagina meer informatie met mogelijkheid tot aanmelden. Heel graag tot dinsdagmiddag 13 februari!

Programma

13.00 uur Inspiratiesessies
15.00 uur Inloop openbare les
15.30 uur Start openbare les
16:45 uur Borrel

 

Details

Datum Dinsdag 13 februari 2024
Locatie Hogeschool Rotterdam, locatie Museumpark, Burgemeester s'Jacobplein 1
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen