Menu Zoeken English

Lancering boek: Leren door reflecteren in het forensisch sociaal domein

8 juni 2022

Op woensdag 8 juni vindt er een feestelijke lancering plaats van het boek Leren door reflecteren in het forensisch sociaal domein waar Michiel de Ronde, lector Begeleidingskunde een bijdrage aan heeft geleverd. De middag bestaat uit verschillende presentaties en een panelgesprek. Het boek wordt tevens overhandigd aan Toon Molleman, vestigingsdirecteur van PI Arnhem.

In Nederland werken ruim twintigduizend professionals in het forensisch sociaal domein. Zij werken bij de jeugdbescherming, bij de reclassering, in gevangenissen, justitiĆ«le jeugdinrichtingen of tbs-klinieken. Het werk in deze omgevingen vraagt veel van de professionals en van hun onderlinge samenwerking, omdat het plaatsvindt in het spanningsveld tussen enerzijds risicobeheersing en anderzijds motiveren tot verandering. Dit spanningsveld brengt onvermijdelijk indringende emotionele situaties met zich mee. Leren door reflecteren in het forensisch sociaal domein biedt concrete handvatten om het onderlinge leren vorm te geven door van deze ervaringen bronnen van nieuw inzicht te maken.

Samen met verschillende auteurs heeft Michiel de Ronde, lector Begeleidingskunde een boek geschreven over het begeleiden van het proces van Leren door reflecteren in het forensisch sociaal domein. Het boek zal feestelijk gepresenteerd worden op woensdag 8 juni in Utrecht met onder andere een presentatie van Erik Masthoff, bestuurder in het forensische zorgdomein en hoogleraar forensische psychiatrie, een panelgesprek onder leiding van Michiel de Ronde met begeleidingskundigen werkzaam in het forensisch domein en het aanbieden van het boek aan Toon Molleman, vestigingsdirecteur van PI Arnhem.

Details

Datum Woensdag 8 juni
Tijd 16:00 - 18:00 uur (inloop vanaf 15:30 uur)
Locatie Hogeschool Utrecht
Padualaan 101 te Utrecht (Science Park)

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen