Menu English

KWP Special: Schoolloopbanen

ontwikkeld en georganiseerd door Kenniscentrum Talentontwikkeling

De arbeidsmarkt is in de afgelopen decennia in hoog tempo veranderd. Mensen doen werk dat nog niet bestond toen ze aan hun (school)loopbaan begonnen en mede door de flexibilisering wisselen mensen vaker dan vroeger van baan. Wat betekent dat voor loopbaanontwikkeling?

De arbeidsmarkt is in de afgelopen decennia in hoog tempo veranderd. Mensen doen werk dat nog niet bestond toen ze aan hun (school)loopbaan begonnen en mede door de flexibilisering wisselen mensen vaker dan vroeger van baan. Waar voorheen in de loopbaanbegeleiding het maken van dé goede loopbaankeuze centraal stond is nu het leren kiezen van belang.

Wie stuurt de loopbaanontwikkeling? Het individu zelf, de sociale omgeving, de school of de werkgever? Loopbaanontwikkeling is immers meer dan een individueel belang, ook het leren voor de eigen organisatie of werkgever en het maatschappelijk belang weegt mee in keuzes voor loopbaanontwikkeling. En wat betekent dit voor de werknemer? Hoe behoud je de motivatie om energie te steken in je baan of in je loopbaanontwikkeling?

Voor starters op de arbeidsmarkt of kwetsbare werknemers waarvan de belastbaarheid en het planvermogen beperkt is, is dit extra lastig. Tijdens deze bijeenkomst verkennen de deelnemers deze vragen aan de hand van dilemma’s bij Rotterdamse aanpakken en vraagstukken. De organisatoren zorgen dat de verschillende perspectieven gehoord worden.

Praktische informatie

KWP Special: Schoolloopbanen
Donderdag 28 november, 14.30 uur - 18.30 uur
Zadkine Benthemplein 15
3032 CC Rotterdam

Deelname is gratis.      Aanmelden  

Ontwikkelaars en organisatoren