Menu Zoeken English

Kenniscafé: Verbondenheid en veerkracht

28 november 2019

Het kenniscafé is dé plek waarin de Werkplaats verschillende perspectieven en kennisbronnen samenbrengt en we gezamenlijk zoeken naar oplossingsrichtingen in het sociaal domein.

Niemand hoeft alleen of eenzaam te blijven. Samen maken we de stad. Samen maken we het verschil in een wijk en in een straat. Er zijn veel betrokken mensen die werken aan verbondenheid en veerkracht in de regio.

Het werkteam Verbondenheid en Veerkracht deelt op 28 november wat zij de afgelopen anderhalf jaar onder de vlag van de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid geleerd heeft over het samenwerken aan een wicked problem: het aanpakken van eenzaamheid. Of liever gezegd samenwerking aan verbondenheid en veerkracht om zo de aandacht te geven aan datgene wat we willen dat er groeit.

We nodigen je graag uit voor deze bijeenkomst. Je kunt er tijdens creatieve, inspirerende en prikkelende workshops zelf ervaren wat 'verbondenheid' voor jou kan betekenen als persoon of in je (vrijwilligers)werk.
Laat je tijdens het kenniscafé inspireren tot (nieuwe) acties die het verschil gaan maken en die de stad een beetje mooier, toegankelijker en meer betrokken maakt. 

Het werkteam Verbondenheid en Veerkracht bestaat uit professionals in het sociaal domein, toekomstige professionals (studenten Hogeschool), medewerkers gemeenten en sociale/culturele organisaties en bewoners/cliënten.

Praktische informatie

Datum donderdag 28 november 2019
Tijd 15:30 uur tot 17:30 uur (inloop vanaf 15:15)
Locatie De Vijf Molens
Adres Nieuwe Damlaan 818 Schiedam - Routebeschrijving

 

Dit kenniscafé vormt de eerste in een serie van vier kenniscafés die de Werkplaats najaar 2019 organiseert. 
Sinds 2016 is de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid actief. De werkplaats is een samenwerkingsverband gericht op het brede sociale domein in de regio Zuid-Holland Zuid. Verschillende partners, werken samen aan maatschappelijke vraagstukken;  onderzoeks- en onderwijsinstellingen, gemeenten, partners in zorg- en welzijn, burgers en cliënten trekken samen op. Kenniscentrum Talentontwikkeling doet mee vanuit Hogeschool Rotterdam. De Werkplaats organiseert regelmatig kenniscafés om actuele thema’s te bespreken en samen te leren in het sociale domein.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen