Ga direct naar de content

Over Kenniscentrum Talentontwikkeling

Toon:

We leven in een tijd met ongekende mogelijkheden, waar vernieuwingen elkaar in hoog tempo opvolgen en impact hebben op onze samenleving, ons sociale leven en ons werk.

De maatschappelijke veranderingen in opvoeding, onderwijs, welzijn, zorg en arbeid zijn duidelijk voelbaar. In het welzijns- en zorgdomein en de arbeidsmarktbemiddeling zijn grote taakverschuivingen aan de orde: van directe ondersteuning van cliënten naar facilitering en aanvulling op ‘civil society’. Van het onderwijs wordt steeds meer maatwerk verwacht zoals passend onderwijs. Van de beroepsopleidingen wordt aandacht voor het pedagogische gevraagd naast de ambachtelijke kant. Dat vraagt om extra inspanning om de professionals goed voor te bereiden op complexe taken.

Wat moeten deze professionals kennen en kunnen om burgers effectief te ondersteunen bij het ontplooien van talenten op school, op de arbeidsmarkt en in het directe sociale leven en met hun gezin in de wijk? En hoe kan de innovatieve kennis die hiervoor nodig is geborgd worden in praktijk en het hbo?

Kenniscentrum Talentontwikkeling ondersteunt een effectieve beroepspraktijk met effectieve professionals die weten wat ze doen en steeds zoeken naar verbeteringen.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.