Ga direct naar de content

Stand up

Onderzoekslijn van Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap

Een ondernemende houding is belangrijk voor de startende professional. Deze mindset is niet enkel belangrijk voor individuen die hun eigen onderneming willen starten, maar ook voor de toekomstige professional die aan de slag gaat bij een bestaande, innovatieve onderneming.

Binnen deze onderzoekslijn focussen we op het individu. Wat maakt dat een individu initiatief neemt, gaat werken bij een innovatieve onderneming of er zelf een start?

Onder deze onderzoekslijn vallen de volgende deelvragen:

 • Wat vraagt werken bij innovatieve start ups en scale ups van de ondernemende houding van medewerkers?
 • Welke hard en soft controls maken integer handelen mogelijk?
 • Wat maakt dat ondernemers na vallen weer opstaan en serial entrepreneur worden?
 • Wat heeft de professional van nu en straks nodig om met succes start ups en scale ups mogelijk te maken?

Projecten

Binnen deze onderzoekslijn
 • Ondernemende houding

  De beroepspraktijk verwacht steeds meer dat werknemers meedenken in kansen en actief handelen. In dit onderzoek wordt gekeken naar start ups en scale ups en wat zij verwachten voor ondernemende houding van hun medewerkers.

 • Soft controls

  Soft controls zijn nodig als aanvullende beheersmaatregelen om meer ‘control’ te krijgen op het gedrag van mensen in organisaties. Ook binnen het mkb wordt het belang gezien maar ontbreekt het nog aan kennis en middelen.

 • Weerbaarheid & Ondernemerschap

  Veel mensen dromen ervan eigen baas te zijn. Maar het ondernemerschap brengt ook hindernissen en uitdagingen met zich mee. Hoe gaan de ondernemers hiermee om en waar halen zij de kracht vandaan door te gaan?

 • Professional van nu & straks

  Jongeren zien Innovatieve start ups als een populaire werkgever. Succesvolle scale ups genereren veel banen voor jonge professionals. Onderzocht wordt welke kwaliteiten deze bedrijven zoeken in toekomstige professionals.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.