Ga direct naar de content

Overige projecten

Van het kenniscentrum

Naast de verschillende onderzoeksprojecten vallen er ook nog praktijkgerichte en onderwijsprojecten onder dit kenniscentrum. De projecten vallen niet direct onder een onderzoekslijn, maar komen voort uit een bijzondere samenwerking of vraag uit de praktijk.

 • Monitoronderzoek De Nederlandse Zaak Voor Ondernemers

  De Nederlandse Zaak voor Ondernemers wil ondernemers in zwaar weer helpen door regionaal leerwerkbedrijven te starten waarin studenten en oud-ondernemers de ondernemers helpen en begeleiden om weer op de goede weg te komen. Het kenniscentrum doet in opdracht van De Nederlandse Zaak voor Ondernemers onderzoek naar de waarde effectiviteit van hun aanpak.

 • Positive Management

  Hoe kan een bedrijf zijn werknemers inzetten in hun kracht? De kern van positief management is dat organisaties mensen inzetten op hun kracht en niet de focus wordt gelegd op het afleren van foute dingen of tekortkomingen, maar juist op de dingen die goed gaan.

 • Social Return

  Social return is een instrument om innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken te bewerkstellingen. In het onderzoek naar social return wordt gewerkt aan een systematische kennisopbouw over social return.

 • KEESSIE: Business Case Development

  KEESSIE is een project van Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap van Hogeschool Rotterdam. Naast het omzetten van bedrijfsvraagstukken in een casus (case) verzorgt KEESSIE ook casetrainingen en casebattles voor studenten en docenten.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.