Ga direct naar de content

Silicon Venturing Rotterdam

Minor+

De technologische ontwikkeling is niet tegen te houden. De consequenties hiervan, als het verdwijnen van banen, zijn dan ook niet altijd te voorkomen. Daar tegenover is het wel mogelijk de verandering goed te benutten en om te zetten in oplossingen. “The best way to predict the future, is to create it”.

De studenten van de minor+ Silicon Venturing Rotterdam helpen bedrijven en organisaties gezond mee te bewegen met veranderingen. Door nieuwe technologieën te implementeren proberen zij bestaande processen te verbeteren en optimaliseren. Daarnaast proberen zij hierbij te vernieuwen. Vernieuwen door bestaande technieken en processen te vervangen door innoverende alternatieven. 

Deze minor+ bestaat als het ware uit twee delen. In de eerste helft van de periode verrichten de studenten onderzoek bij de twee opdrachtgevers van de minor+; het Albert Schweitzer Ziekenhuis en Netwerk. Zij onderzoeken welke problemen er spelen binnen de organisaties en hoe innovatie hen kan helpen deze op te lossen. In de tweede helft van de periode gaan de studenten met de opgedane kennis en ervaring aan de slag met het oprichten van een startup waarbij de opdrachtgevers prefered suppliers zijn. 

Meer informatie

Over deze minor+
Wat leren de studenten?

De studenten leren samen te werken met medestudenten van andere opleidingen. In een multidisciplinaire groep gaan zij aan de slag met de bedrijfsproblemen. Studenten leren zo hoe zij samen moeten werken met studenten van andere disciplines en gebruik te maken van elkaars expertise en hun eigen meerwaarde leren kennen.

De studenten worden in een omgeving geplaatst waar nieuwe technologieën de komende decennia een belangrijke rol gaan spelen, en die ook bedreigend kunnen zijn voor de mensen die er werken.

Welke studenten

Deze minor+ is toegankelijk voor alle disciplines. Onderstaande disciplines zijn met name zeer goed inzetbaar:

  • Creatief conceptueel;
  • Commercieel;
  • Communicatief;
  • Financieel economisch.

Vanuit de problematiek van valorisatie zijn ook combinaties met zorg en creatieve disciplines mogelijk. Bij inschrijving worden de studenten gevraagd de aanmelding te motiveren zodat er gekeken kan worden wat de match is met de werkwijze en het vraagstuk van de minor+.

Partners

Albert Schweitzer Ziekenhuis

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is een van de partners. De minor+ is zelfs gevestigd op Albert Schweitzer locatie Amstelwijck te Dordrecht. Het oude restaurant staat geheel tot de beschikking van de studenten die zij inmiddels hebben omgetoverd tot een Innovation Lab.

Netwerk N.V.

Netwerk is een afvalverwerkingsbedrijf gericht op de toekomst, ze zien afval als grondstof wat nog kan worden hergebruikt. Naast het Albert Schweitzer Ziekenhuis zijn zij een partner die werkruimte verschaft. Hiernaast is Netwerk ook een opdrachtgever van de minor+ Silicon Venturing Rotterdam. Netwerk is een afvalverwerkingsbedrijf gericht op de toekomst, ze zien afval als grondstof wat nog kan worden hergebruikt.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.