Ga direct naar de content

Nieuws

Actuele berichten van Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap
 • Hogeschool Rotterdam benoemt Arjen van Klink tot lector Next Strategy

  Nieuws

  Nieuwe instrumenten en werkwijzen voor strategieontwikkeling en -uitvoering die goed aansluiten bij de omgevingsdynamiek en de kenmerken van het mkb.

 • Gezond op weg met de nudging app voor diabetes

  Nieuws

  De minor Zorgtechnologie organiseerde in november een minisymposium waar studenten van onder andere Ergotherapie, Industrieel Ontwerpen en Gezondheidszorg Technologie hun onderzoeksresultaten deelden met de buitenwereld. In opdracht van lector gedragseconomie Arie de Wild voerden twee tweetallen studenten onderzoek uit naar toepassingen van nudging in de gezondheidszorg en presenteerden op het minisymposium hun concept.

 • Geslaagde eerste editie International Week of Risk Management Gaming

  Nieuws

  Van 7 tot en met 11 november stonden er voor 13 Hogeschool Rotterdam studenten geen normale lessen op het programma. Zij namen samen met 24 studenten uit Letland en Litouwen deel aan de International Week of Risk Management Gaming (IWOR), die door Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap werd georganiseerd op Hogeschool Rotterdam locatie Museumpark in Rotterdam.

 • Boekoverhandiging ‘Silicon Valley: Planet Startup’ aan minister-president Mark Rutte

  Nieuws

  Donderdag 3 november brachten lector Peter Ester, coauteur Arne Maas en programmadirecteur Arjen van Klink een bezoek aan het Torentje in Den Haag. Zij overhandigden de premier een exemplaar van het boek ‘Silicon Valley: Planet Startup’.

 • Lector Peter Ester zit boardmeeting RESCUE project voor

  Nieuws

  Op maandag 17 en dinsdag 18 oktober zat lector Peter Ester de boardmeeting voor van het RESCUE project in Brussel. Peter was hiervoor gevraagd door de Europese Commissie.

 • Onderwijs voor de ‘next economy’

  Nieuws

  Woensdag 5 oktober organiseerden TEDxRotterdam, Clean Tech Delta en BlueCity het evenement ‘Clean Tech Meets the Next Economy’. Vernieuwers op dit gebied deelden hun expertise en visie over schone technologie. Associate lector Ron Ainsbury was een van hen en sprak over hoe het onderwijs in zou moeten spelen op deze nieuwe ontwikkeling.

 • ‘De verandering van de Rotterdamse haven moet sneller’

  Nieuws

  ‘De haven van Rotterdam moet innoveren om te kunnen overleven’ zegt Arjen van Klink, directeur Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap van Hogeschool Rotterdam. Samen met Bas Janssen van Deltalinqs was hij op 5 oktober te gast bij BNR Nieuwsradio. Beiden gaven hun visie op de haven van Rotterdam en diens functie in de Nederlandse economie.

 • Guy Bauwen innovatie-expert op KvK 'Dag van de Innovatie'

  Nieuws

  Dit jaar was het voor de tweede keer dat de Kamer van Koophandel op 29 september de Dag van de Innovatie organiseerde. Lector Guy Bauwen was gevraagd als expert deel te nemen aan het programmaonderdeel The Exptert Den in Rijswijk en reikte aan het einde van de dag de prijs uit aan de winnaars van de Studentenchallenge.

 • Hogeschool Rotterdam presenteert zijn onderzoeken

  Nieuws

  In een gevarieerd programma presenteerde Hogeschool Rotterdam op donderdag 22 september zijn opbrengsten van recent onderzoek. De dag had als thema ‘zaaien en oogsten' en was georganiseerd door Kenniscentrum Zorginnovatie. Ook Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap was aanwezig en presenteerde zijn onderzoeken.

 • Financieren van maatschappelijke ondernemingen

  Nieuws

  Tijdens de bijeenkomst werden de bezoekers meegenomen in de wereld van sociaal ondernemerschap. Arjen van Klink van Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap ging tijdens zijn presentatie in op de financieringsmogelijkheden van maatschappelijke ondernemingen.

 • Studenten winnen smartwatch bij HRM Case Battle

  Nieuws

  Op 27, 28 en 29 juni stond er voor de derdejaars studenten van de opleiding Human Resource Management iets anders op het programma dan de gebruikelijke lessen. Deze drie dagen namen zij het tegen elkaar op in een case competitie.

 • Lector Arie de Wild te gast bij BNR

  Nieuws

  Arie de Wild, lector Gedragseconomie bij Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap, schoof op zaterdag 11 juni jl. aan bij BNR radioprogramma ZZP Café. Hem was gevraagd zijn gedragseconomische visie te geven op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

 • Lector Arie de Wild geeft tv-interview over examenfraude

  Nieuws

  In het RTL Nieuws van 8 juni werd aandacht besteed aan de toename van digitaal spieken. Voor het item werd lector Arie de Wild geïnterviewd.

 • Onderzoek Rathenau Instituut: lectoren belangrijke spil in netwerken

  Nieuws

  Het onderzoek bevestigt dat lectoren door hun uitgebreide netwerk binnen zowel onderzoek, onderwijs als de beroepspraktijk een cruciale bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs en innovaties van de beroepspraktijk.

 • Studenten Hogeschool Rotterdam winnen ‘Financial Case Competition Award 2016’

  Nieuws

  2e-jaars BE en AC studenten Hogeschool Rotterdam winnen de 'Financial Case Competition Award 2016'.

 • Inspirerende boekpresentatie bij CIC Venture Café

  Nieuws

  Op 28 april hebben Peter Ester en Arne Maas een boekpresentatie gegeven in het Venture Café van CIC Rotterdam.

 • Vincent Versluis spreker op IMEBESS conferentie in Rome

  Nieuws

  Docent-onderzoeker Vincent Versluis presenteerde zaterdag 16 april het paper 'Risk Appetite: Reaching for the frontier' op de internationale conferentie IMEBESS.

 • Studenten minor+ ontwikkelen bedrijfsovernamespel

  Nieuws

  Een speciale opdracht voor de studenten van de minor+ bedrijfsovernames. Zij kregen namelijk de taak een spel te ontwikkelen over bedrijfsovernames.

 • Hogeschool Rotterdam benoemt Ellen Klatter als lector Studiesucces

  Nieuws

  Hogeschool Rotterdam heeft dr. Ellen Klatter aangesteld als lector Studiesucces bij Kenniscentrum Talentontwikkeling. Klatter gaat onderzoeken welke onderwijs- en persoonsfactoren een bepalende rol spelen bij het studiesucces van de studenten van Hogeschool Rotterdam.

 • Lectoren Peter Ester en Arne Maas presenteren nieuw boek

  Nieuws

  Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap nam in Silicon Valley het eerste exemplaar in ontvangst.

 • International cases competition

  Nieuws

  Een knappe prestatie van het caseteam van Hogeschool Rotterdam. Op de NIBS (Network of International Business Schools) Worldwide Case Competition 2016 wisten zij de derde plaats te bemachtigen.

 • Rotterdam brengt Smart Industry in praktijk

  Nieuws

  Wethouder Maarten Struijvenberg van Economische Zaken en Werkgelegenheid benoemde zestien Rotterdamse ondernemers in de industrie als Ambassadeur Smart Industry Rotterdam.

 • Grote belangstelling voor Risicomanagement evenement

  Nieuws

  Ruim 80 studenten hadden zich in de passage van Hogeschool Rotterdam locatie Kralingse Zoom verzameld voor de eerste editie van het Risicomanagement evenement.

 • HR werkt aan risicomanagement met internationale partners

  Nieuws

  Op 8 en 9 oktober was de eerste bijeenkomst van het project ‘Partnerships to ensure Risk Management in practice’ (PERM) in Riga, Letland.

 • Team HR wint case competitie bij Hogeschool Leuven

  Nieuws

  Een multidisciplinair team van vierdejaarsstudenten van economische opleidingen heeft in een internationale business case competitie met 25 teams uit Nederland, België en Duitsland de winst in de wacht gesleept.

 • Financieringsavond KvK Ondernemersplein Rotterdam

  Nieuws

  Welke mogelijkheden heeft een ondernemer op het gebied van financieren? Tijdens deze informatieavond verzorgde het kenniscentrum een workshop over gestapeld financieren.

 • IBK en KcIO nieuwe leden ABIS

  Nieuws

  Hogeschool Rotterdam is lid geworden van de Academy of Business in Society.

 • Minor+ studenten onderzoeken innovatie bij bedrijven

  Nieuws

  Wanneer ben je als ondernemer innovatief? En hoe kan je blijven innoveren in een steeds veranderende omgeving? Vraagstukken waar de studenten van de minors+ onderzoek naar doen.

 • Lector Maaike Lycklama in jury Bachelor Award

  Nieuws

  Ook dit jaar reikt Hogeschool Rotterdam de Bachelor Award uit. Dit jaar maakte lector Maaike Lycklama à Nijeholt van Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap deel uit van de jury.

 • Verslag tweede bijeenkomst Integriteit

  Nieuws

  Op dinsdagmiddag 9 juni was het Genootschap voor Risicomanagement opnieuw te gast bij Hogeschool Rotterdam voor een tweede bijeenkomst rond het thema ‘Integriteit’.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.