Menu Zoeken English

Kenniscentrum Duurzame HavenStad

Verbinding tussen stad en haven

Wij ontwikkelen kennis, inzicht en oplossingen voor de transitie van Rotterdam naar een duurzame, veerkrachtige havenstad. Dat doen we door middel van praktijkgericht onderzoek. We richten ons daarbij op kennisontwikkeling voor het beoogde werkveld van de studenten van Hogeschool Rotterdam, zodat de ontwikkelde kennis van waarde is voor de opleidingen en de praktijk.

Toon:

Verbinding met het onderwijs

Verbinding tussen onderwijs en praktijkgericht onderzoek

Wij zien studenten als belangrijke toekomstige professionals voor de verduurzaming van de Rotterdamse regio. Via hen bereiken wij een belangrijk deel van onze impact op de maatschappij. Het is dus voor ons van groot belang dat de studenten daar goed voor opgeleid worden en toegang hebben tot de door ons met praktijkgericht onderzoek ontwikkelde kennis, zodat ze bij kunnen dragen aan de transitie naar een duurzame maatschappij.

 

 

Docenten zijn onze belangrijkste partners. Zij vormen de brug naar de studenten die na hun opleiding als HBO-professional het verschil in duurzaamheid kunnen maken. In onze verbinding met de opleidingen staat de docent-onderzoeker centraal. Wij willen samen met docenten onderzoek doen om nieuwe kennis te vergaren. Bovendien willen we met de inzet van docenten onze ambitie realiseren om zoveel mogelijk studenten te bereiken met relevante kennis over duurzaamheid. De opleidingen willen met de samenwerking kennis vergaren die het onderwijs versterkt, terwijl tegelijkertijd sprake is van professionalisering van de betrokken docent. Daarnaast is het voor de legitimiteit van het onderwijs belangrijk dat de hogeschool relevante professionals opleidt die al in hun opleiding voorbereid worden op de praktijkvraagstukken in hun vakgebied.

Wij richten ons voornamelijk op de instituten EAS, RMI en IGO. We stellen gezamenlijk doelen op het gebied van onderzoek en dragen bij aan het verrijken van het onderwijs via het aanbieden van een praktijkcontext. Een goed voorbeeld hiervan is het project ‘8 voor de renovatie-expert’.

Omdat we sterk hechten aan de verweving van onderwijs en onderzoek geven we prioriteit aan het starten van projecten vanuit het onderwijs. Op deze manier willen we borgen dat de inpassing in het curriculum beklijft en dat de impact op de student maximaal is.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen