Menu Zoeken English

Openbare les Martine van den Boomen op 9 maart 2021

Assetmanagement voor een veilige en vitale Rotterdamse Delta
23 februari 2021

Op dinsdag 9 maart 2021 van 14:00 - 15:00 uur vindt de openbare les van Martine van den Boomen plaats. Tijdens deze les zal zij haar onderzoeksprogramma voor de komende jaren presenteren én verschijnt haar documentaire waarin allerlei opgaven rondom de infrastructuur worden behandeld.

De infrastructuur wordt als vanzelfsprekend ervaren. Maar de infrastructuur staat onder druk. Veel infrastructuur wordt oud en is aan renovatie of vervanging toe. Klimaatverandering doet er een schep bovenop. De zeespiegel stijgt, de rivieren raken voller, het regent vaker en harder. Tegelijkertijd wordt het heter met langere periodes van droogte en daalt de bodem sneller dan voorheen.

The making of
Het filmen van de documentaire in coronatijd was bijzonder spannend, geeft Martine aan, maar het was ook een welkome afwisseling. Een tweede coronagolf, gevolgd door een strenge lockdown én toen ook nog eens sneeuw, vorst en ijzel. Mondkapjes op, mondkapjes af. Er is gefilmd in en rondom RDM Rotterdam, wie hier eerder is geweest weet dat een extra trui hier geen overbodige luxe is. Gelukkig was er een werkend koffieapparaat. Ook is er gefilmd op de peilboot in de Rotterdamse haven. Corona of niet, de haven draait door. Daarnaast heeft de gemeente Rotterdam Martine en het team laten zien hoe ongewoon het gewone is als je weet waar je moet kijken. Helaas verliep niet alles zonder slag of stoot, zo kon vanwege het Coronavirus niet iedereen voor de camera verschijnen én viel er een interview letterlijk in het water… Regen. Saai was het in ieder geval niet!

Aanmelden voor de openbare les
Martine nodigt u van harte uit om haar openbare les en de documentaire via de livestream te bekijken.
Aanmelden kan via deze link.

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen