Menu English

Onderzoek naar de rol van virtuele influencers

Lector Lotte Willemsen in gesprek over de nieuwe generatie influencers
13 oktober 2020

Lotte Willemsen, lector Communication in the Networked Society, was 7 oktober te gast bij de Talkshow Social Hour, opgenomen ter ere van de Dutch Media Week. Daar sprak ze over de toekomst van een nieuwe generatie influencers die volledig met de computer en kunstmatige intelligentie gegenereerd wordt.

Deze virtuele influencers zijn niet echt maar hun impact is dat wel. Want hoewel ze uit bits en bites bestaan, in plaats van uit vlees en bloed, hebben deze virtuele influencers minstens duizenden volgers.

#SMWNL Social hourZo ook Nederlands’ eerste virtuele influencer ‘Esther Olofson’ die uit Rotterdam komt. Tijdens de talkshow sprak Lotte Willemsen, die met haar team onderzoek doet naar deze virtuele influencers, met Maarten Reijgersberger (eigenaar van het Rotterdamse communicatiebureau RauwCC en geestelijk vader van Esther) en Mark Struik (commercieel directeur van Postillion Hotels en eerste opdrachtgever van Esther) over de rol van dergelijke virtuele influencers binnen sociale media en de samenleving als geheel. Kunnen mensen een connectie ervaren met dergelijke influencers? Wanneer voelen ze menselijk aan? En wat komt er allemaal bij kijken om dergelijke influencers te creëren. En hoe reageert het Nederlandse publiek hierop?🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen